Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
22. siječnja 2020.
Policijski savjeti za kupače

Na ovim plažama su jučer operirali lopovi. Odnijeli su plijen u vrijednosti od 8.5 tisuća kuna

Ilustracija: Petar Fabijan
Ilustracija: Petar Fabijan
Autor:
Objavljeno: 9. kolovoz 2018. u 11:59 2018-08-09T11:59:15+02:00

Turistima i domaćima koji se namjeravaju osvježiti u moru i predahnuti na nekoj od plaža policija je dala preporuke, a budete li ih slijedili, mogućnost da vas na plaži opljačkaju bit će svedena na minimum. 

Policijska uprava Primorsko-goranske županije izvijestila je o četiri krađe koje su se jučer dogodile na plažama koje spadaju u njezino područje djelovanja. Krađe su zabilježene na plažama u Banjolu, Vrbniku, Selcu i Novom Vinodolskom.

- Nepoznati počinitelji iskoristili su odsutnost i nepažnju vlasnika te otuđili njihove torbice, novčanike s dokumentima i novcem, mobitele i druge predmete koje su ostavili na plaži bez nadzora. Kaznenim djelima je oštećeno četvero stranih i dvoje hrvatskih državljana za oko 8,5 tisuća kuna, izvijestila je PU Primorsko-goranske.

Turistima i domaćima koji se namjeravaju osvježiti u moru i predahnuti na nekoj od plaža policija je dala ove preporuke. 

- Na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, zlatninu i vrijednu video opremu.

- Dokumente i novac ne držite zajedno.

- Ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled…).

Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete.

Ukoliko na plažu dolazite biciklom – osigurajte ga vežući ga za drvo, ogradu...

- Svoje stvari (torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, kamere i dr.) na plaži ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici.

- Ne provjeravajte učestalo na plaži ili terasi ugostiteljskog objekta novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari.

- Vrijedne predmete pohranite na sigurno mjesto (hotelski sef i sl.).

Ključeve apartmana, soba, vozila i sl. koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba te registarsku oznaku vozila spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima.

Otvoreni prozori i vrata kamp kućica, soba i apartmana olakšavaju „posao“ kradljivcima – zatvorite ih ili ih ne ostavljajte bez nadzora.

Ukoliko sjedite na terasi ugostiteljskog objekta, ne odlažite torbice sa stvarima kraj sebe i ne ostavljajte ih bez nadzora.

Ukoliko ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), pozovite policiju na 192!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.