Otkriven uzrok požara

Na božićno jutro u središtu Rijeke izgorjeli skuter i auto; uzrok “ljudska radnja”

Fiore Vežnaver

Istražitelji se zasad ne izjašnjavaju što bi se moglo kriti iza »ljudske radnje«, a dok se iščekuju konačni nalazi o slučaju, zasad se može  samo spekulirati  jesu li požari podmetnuti ili su posljedica nečije neopreznosti



RIJEKA - Očevid je pokazao da je uzrok dvaju odvojenih požara, u kojem su u rano božićno jutro u središtu Rijeke izgorjeli skuter i auto, »ljudska radnja«, priopćila je policija. Dio materijala s mjesta događaja poslan je na vještačenje, što bi  trebalo pomoći u razjašnjenju slučaja. 


Istražitelji se zasad ne izjašnjavaju što bi se moglo kriti iza »ljudske radnje«, a dok se iščekuju konačni nalazi o slučaju, zasad se može  samo spekulirati   jesu li požari podmetnuti ili su posljedica nečije neopreznosti. Zasad se ne odbacuje ni mogućnost da je netko namjerno bacio  petarde na vozila ili da ih je  pogodila kakva pirotehnička naprava koje je netko nedovoljno oprezan ispaljivao u božićno jutro.  


Oko pet sati u utorak u Ulici Ivana Zajca izgorio je skuter čiji je vlasnik 38-godišnji Riječanin, dok je dvjestotinjak metara dalje, u Ulici riva Boduli, na parkiralištu na putničkoj obali, vatra uništila »fiat tipo« vlasnice iz Rijeke.




Od gustog dima što je sukljao sa skutera začađen je cijeli ulaz u Privrednu banku Zagreb pred kojom je bio parkiran, a od visoke temperature oštećena je i reklama banke. Šteta je pričinjena i na prvom katu katu zgrade, dokle su se »popeli« plameni jezici i dim.  


Na »fiatu tipo« je, sudeći po prizoru nakon što je vatra ugašena, vatra krenula iz prednjeg dijela, oko prostora motora, i proširila se automobilom. Vatrogasci su nakon dojave brzo stigli na mjesto događaja, no nije se moglo mnogo učiniti na spašavanju vozila.