Pedesetak osoba zasulo terasu s gostima

Na Trgu Republike Hrvatske sinoć napadnuti navijači Feyenoorda

Slavica Kleva

U narušavanju je sudjelovalo pedesetak osoba, navijača domaćeg kluba, NK Rijeke,  koji su verbalno napadali i raznim predmetima gađali veći broj stranih državljana, Nizozemaca



RIJEKA – Na Trgu Republike Hrvatske u Rijeci sinoć oko 21.30 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira, priopćila je PU primorsko-goranska.


U narušavanju je sudjelovalo pedesetak osoba, navijača domaćeg kluba, NK Rijeke,  koji su verbalno napadali i raznim predmetima gađali veći broj stranih državljana, Nizozemaca,  za vrijeme njihova boravka na terasi ugostiteljskog objekta u centru grada.


Po dolasku policije pobjegli su s mjesta događaja. Ozlijeđenih osoba i oštećenja ugostiteljskog objekta nije bilo. Policija je privela trojicu hrvatskih državljana, starosti 18, 20 i 22 godine te će protiv njih biti podnijeti  optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.




Kriminalističko istraživanje se  nastavlja s ciljem pronalaska ostalih osoba koje su narušavale javni red i mir u predvečerje odigravanja utakmice s roterdamskim nogometnim klubom “Feyenoord”.