Bez rezultata

Na Krku nestao Francuz, HGSS ga bezuspješno traži već dva dana

Šarlota Brnčić



KRK  Dva dana pripadnici HGSS-a, policije i vatrogasaca neumorno tragaju za nestalim francuskim državljaninom Michele Grillotom koji se udaljio s adrese u Pinezićima na otoku Krku.


 Ima 70 godina, visok je oko 175 centimetara, normalne tjelesne građe, sijede kose počešljane na stranu. U trenutku nestanka bio je odjeven u svijetlu, laganu jaknu koja je s unutarnje strane plava, u plavo-zelenu majicu, hlače tamnije boje sa većim džepovima sa strane, dok je na nogama imao bijele tenisice. Nosio je sat na ruci, a sa sobom je ponio dokumente i nešto novaca. Ne govori hrvatski jezik. Na policijskoj stranici nestalih osoba navodi se kako je osoba dementna, slabovidna, slabo čuje i teško je pokretan.  Spašavatelji su danas pretražili gotovo cijelo područje gdje je mogućnost pronalaska bila najveća, ali bez rezultata. U akciju je bilo uključeno 25 spašavatelja iz HGSS Stanice Rijeka i HGSS Stanice Karlovac među kojima i tri potražna tima. Osim njih u potrazi je sudjelovalo pet pripadnika MUP RH i pet pripadnika JVP Krk. Tragalo se na nepristupačnom kao i djelomično urbanom terenu u okolici mjesta Pinezići.  Jučer je bilo angažirano 20 članova HGSS Stanice Rijeka i HGSS Stanice Delnice te dva potražna tima Komisije za potrage kojima pomaže 15 vatrogasaca i 10 lovaca.Tijekom dana pretažen je teren i iz zraka uz veliku pomoć i suradnju HRZ-a. 

Obavijest o nestanku i opis nestale osobe objavljuje se i na Radio Rijeci te se mole svi koji imaju ikakvih informacija ili saznanja da nazovu centar 112.