Makinacije s karticama

‘NAPADALI’ BANKOMATE DILJEM HRVATSKE Uhićena dvojica Bugara koji su se domogli barem 100 tisuća kuna

Fiore Vežnaver

Ilustracija Snimio: Damir ŠKOMRLJ

Ilustracija Snimio: Damir ŠKOMRLJ

Bugarski tandem, u dobi od 30 i 32 godine, sumnjiči se da je delikte počinio na području više hrvatskih policijskih uprava, pa tako djelatnici organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske istragu provode i u suradnji sa službenicima PU međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske



RIJEKA  Dvojica bugarskih državljana uhićena su pod sumnjom da su korištenjem kartica napali bankomate više novčarskih ustanova i tako se domogli barem 100 tisuća kuna, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska. 


Bugarski tandem, u dobi od 30 i 32 godine, sumnjiči se da je delikte počinio na području više hrvatskih policijskih uprava, pa tako djelatnici organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske istragu provode i u suradnji sa službenicima PU međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske.


Policija ih sumnjiči da su u razdoblju unatrag tri tjedna, od 28. listopada do ponedjeljka, na području većine navedenih policijskih uprava, korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca, napadali bankomate i izvlačili novac.




Zasad se barata svotom od 100 tisuća kuna koje su se makinacijama domogli Bugari. U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili, a pritom je pronađeno i oduzeto više od 12 tisuća eura te predmeti korišteni za počinjenje kaznenih djela (alat, bankovne i druge kartice i drugo).


Policija je objavila da se Bugari zasad sumnjiče za 14 kaznenih djela računalne prijevare i isto toliko  teških krađa.


»Kriminalističko istraživanje se nastavlja«, objavila je danas poslijepodne PU primorsko-goranska, iz koje se najavljuje da će bugarski državljani tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku.