Istraga u tijeku

NAPADAČ IZ VRSARA Nakon šest dana provedenih u bijegu uhićen Danijel Brnos, planirao predaju?

P. N.

PU Istarska

PU Istarska

Danijel Brnos ima zavidnu biografiju na stranicama crne kronike. Sredinom 2013. godine pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog kaznenih djela koje je u kolovozu 2012. počinio ni manje ni više nego u zgradi Policijske uprave istarske



Danijel Brnos, koji je šest dana bio u bijegu nakon što je protekle nedjelje u Vrsaru hicima iz pištolja teško ranio 19-godišnjakinju iz Svetog Lovreča i 23-godišnjaka iz Bala, uhićen je danas poslije podne u Vodnjanu nakon čega je doveden u prostorije PU istarske gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje.  


Osumnjičeni Brnos, za kojim je policija tragala od 7. svibnja, nije se opirao uhićenju, ali su korištena sredstva prisile da bi se spriječio bijeg.


Neslužbeno se doznaje da je uhićen u jednom stanu u Vodnjanu, ne njegovom.




Po nekim informacijama, Brnos se planirao predati jer mu je postalo jasno da se više neće moći skrivati u Hrvatskoj, a da je bijeg iz države neizvediv. Pretpostavlja se da se skrivao po vikendicama u koje je provaljivao, a nije isključeno ni da su mu pomogli prijatelji. 


Danijel Brnos ima zavidnu biografiju na stranicama crne kronike. Sredinom 2013. godine pravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora zbog kaznenih djela koje je u kolovozu 2012. počinio ni manje ni više nego u zgradi Policijske uprave istarske.


Nakon što je prethodno uhićen zbog prijetnje, na stepenicama u zgradi PU istarske u Puli gurnuo je policajca koji ga je vodio u prostoriju za uhićenike. Pobjegao je iz zgrade policije na službeno parkiralište trčeći prema centru. No, prema Brnosu je naišlo troje policajaca, a jedna policajka je stala pred njega, ali se ovaj zaletio u nju i udario ju u lice. Brnos je nakon toga nastavio bježati, ali ga je troje policajaca uspjelo svladati.


U kolovozu 2005. godine Danijel Brnos se našao na stranicama crne kronike jer je tri dana bježao policiji u automobilu što ga je ukrao u Buzetu.


Uspio je izbjegavati brojne policijske patrole te je prešao preko Učke, a spektakularna potjera koja je nastavljena na opatijskom području ostala je zapamćena po angažiranju policijskog helikoptera. Policija je čak i pucala za njim, a potjera je okončana tek nakon tri dana.


Uskoro opširnije