Vozač na ispitivanju

Motociklisti iz Belgije stradali na Riječkoj obilaznici još kritično

Šarlota Brnčić

Vozač automobila, 73-godišnjak iz okolice Rijeke koji je skrivio nesreću vozeći u zabranjenom smjeru, najvjerojatnije će po okončanju postupka biti kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće



RIJEKA  Obojica motociklista, 47-godišnji i 51-godišnji belgijski državljani koji su teško nastradali u prometnoj nesreći što se u ponedjeljak oko 12.50 sati dogodila na Riječkoj obilaznici u smjeru čvora Draga, u kritičnom su stanju.


Kako neslužbeno saznajemo, zadobili su teške ozljede glave i višestruke prijelome te su smješteni u Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a na Sušaku.


Vozač automobila, 73-godišnjak iz okolice Rijeke koji je skrivio nesreću vozeći u zabranjenom smjeru, najvjerojatnije će po okončanju postupka biti kazneno prijavljen za izazivanje prometne nesreće, a prema neslužbenim saznanjima na obilaznicu se u krivom smjeru uključio na Orehovici. 




Do stravičnog sraza »mercedesa«, riječkih registarskih oznaka, čiji se vozač kretao u krivom pravcu iz smjera Orehovice prema Dragi sa dvoje motocikala, oba »BMW-a« belgijskih nacionalnih oznaka, došlo je 800 metara od čvora Orehovica. Motociklisti su se najprije frontalno sudarili s automobilom, a zatim su zajedno s motociklima pali na tlo, otklizali i potom obojica udarili u odbojnik. Iako su nosili zaštitne kacige, nakon strahovitog dvostrukog udara zadobili su teške, po život opasne ozljede. S njima je bio i treći motociklist koji je, spletom sretnih okolnosti, uspio izbjeći sudar i proći bez ikakvih ozljeda.


Stradali motociklisti su vozilom Hitne pomoći prebačeni u KBC na Sušaku gdje su podvrgnuti višesatnim operativnim zahvatima, dok je vozač »mercedesa« prepraćen u postaju Prometne policije kako bi odgovorio na brojna pitanja oko razloga krivog uključenja na obilaznicu i izazivanja nesreće.