Ako ne platiš, reći ćemo tvojim roditeljima da pušiš ''travu''

Mladići iznuđivali maloljetnicu: Šutnju platila s 400.000 kuna ukradenih iz očevog sefa

P. N.

Foto : Paun Paunovic / CROPIX

Foto : Paun Paunovic / CROPIX

Zbog iznude teške gotovo pola milijuna kuna iza rešetaka je završio 19-godišnji R. V., a istražitelji su kao njegove pomagače identificirali još dvojicu maloljetnika. Protiv maloljetnih dječaka postupak će biti zasebno vođen, dok je 19-godišnjak koji je puna četiri mjeseca terorizirao 14-godišnju djevojčicu iznuđujući od nje enormne novčane svote, završio u Remetincu



ZAGREB  Zbog iznude teške gotovo pola milijuna kuna iza rešetaka je završio 19-godišnji R. V., a istražitelji su kao njegove pomagače identificirali još dvojicu maloljetnika. Protiv maloljetnih dječaka postupak će biti zasebno vođen, dok je 19-godišnjak koji je puna četiri mjeseca terorizirao 14-godišnju djevojčicu iznuđujući od nje enormne novčane svote, završio u Remetincu. 


Sve je započelo još prošle godine kada se 19-godišnjak sa svojim maloljetnim zanancima počeo družiti s 14-godišnjakinjom. Mlađahnoj tinejdžerici očito je godilo društvo tek nešto starijih dječaka, no nije ni slutila u kakve će ju probleme to dovesti. 


Isprva tek povremeno druženje postalo je krajem studenog prošle godine učestalije, no ne zato što su mladići željeli biti bliskiji s 14-godišnjakinjom već zato što su shvatili da dolazi iz imućne obitelji. Počeli su od nje zahtjevati da im da nešto novca. Djevojčica isprva na to nije pristajala, no trojica prijatelja postala su sve opasnija. Na susretima s djevojčicom počeli su sve odlučnije tražiti novac sada već inzistirajući na tome. Ubrzo su joj počeli upućivati i prijetnje.




– Ukoliko nam ne platiš reći ćemo tvojim roditeljima da pušiš »travu«, glasila je prijetnja što je na kraju slomila otpor 14-godišnjakinje, te je uplašena popustila pred zahtjevima 19-godišnjaka i dvojice njegovih »kompanjona« i iz obiteljskog sefa između studenog prošle godine i valjače ove godine ukrala više od 400.000 kuna i dala iznuditeljima. 


Više u tiskanom izdanju Novog lista od subote, 7.ožujka 2015.