Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 3
Sutra: 14° 14° 3
19. veljače 2020.
'Nisam bio pri sebi'

Mladić se napušio marihuane pa zapalio očevu kuću kod Požege. Ocu mora isplatiti 400.000 kuna

Ilustracija (ne prikazuje kuću iz članka) / Foto Facebook DVD Pribislavci
Ilustracija (ne prikazuje kuću iz članka) / Foto Facebook DVD Pribislavci
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2019. u 23:20 2019-09-10T23:20:06+02:00

Osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnjem dobio je 30-godišnji Požežanin D.Č. koji je krajem veljače, usred noći, zapalio obiteljsku kuću u Novoselcima. Općinski kazneni sud u Požegi naložio mu je i da ocu, kao vlasniku kuće, u roku od 10 mjeseci mora isplatiti obeštećenje od 400.000 kuna. 

Mladić na ovu sankciju ima pravo žalbe, piše Jutarnji list.

- Mislim da sam zapalio samo dvosjed, ali ne i zavjese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao baki. Ostaloga se ne sjećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana. Konzumirao sam je neposredno prije toga.

Dvosjed je bio na sredini dnevnog boravka. I ne znam točan razlog, nisam imao motiv da zapalim kuću. Inače, marihuanu koristim nekad više nekad manje, ovisno ako ne djeluju lijekovi koji su mi propisani nakon prometne nesreće 2015. godine.

U kući sam bio sam, a inače sa mnom živi jedna od dviju sestara, dok je otac u Njemačkoj, pravdao se u tužiteljstvu D. Č., čije su sestre odbile svjedočiti.

Prema optužnici, D. Č. je 26. veljače ove godine oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće, zapravo, nije ostalo ništa, a šteta koju je pričinio ocu, kao vlasniku kuće, je oko 400 tisuća kuna.

Vještak psihijatar je zaključio da 30-godišnjak ima poremećaj osobnosti te da je u vrijeme paleži bio je ubrojiv, ali s djelomičnim gubitkom sposobnosti testiranja realiteta zbog zloupotrebe marihuane.

Iz izvješća o utvrđivanju uzroka požara Službe zajedničkih i upravnih poslova Inspektorata unutarnjih poslova proizlazi da je požar nastao u prostoru kuhinje i dnevnog boravka, i to namjernim zapaljenjem gorivih tvari, piše Jutarnji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.