Smrt na zabavi

Matea Hohnjec i suprug privedeni: 20-godišnjakinji dali drogu kojom se predozirala

Ana Raić Knežević

Tragedija se dogodila u subotu navečer na rođendanskoj proslavi u domu Matee i njenog supruga Josipa Nikića



ZAGREB  Josip Nikić završio je u istražnom zatvoru, a njegova supruga Matea, sestra bivše ritmičke gimnastičarke Stefany Hohnjec, puštena je da se brani sa slobode nakon što su u ponedjeljak navečer ispitani na Županijskom sudu u Zagrebu, zbog sumnje da su dali drogu 20-godišnjoj T. D., koja se njome predozirala u subotu navečer u njihovom stanu na zagrebačkoj Jaruščici. 


U domu Nikićevih u subotu je, prema informacijama do kojih je došao »Novi list« u tijeku bila rođendanska proslava. Na nju su, kao dobri susjedi, Josip i Matea pozvali i 20-godišnjakinju te njezinu maloljetnu sestru. Djevojke su, naime, živjele na istom katu kao i Nikićevi, dok njihovi roditelji stanuju samo kat niže.  I doista, djevojke su se odazvale susjedskom pozivu i došle k Nikićima proveseliti se na rođendanskom slavlju. 


Panična zvonjava


Tijekom večeri na Jaruščicu je stigao dečko mlađe sestre, pa se ona s njim vratila u svoj stan, dok je starija sestra još neko vrijeme ostala na fešti.  Mladi par odlučio je iskoristiti nekoliko trenutaka samoće, no nešto prije ponoći prenula ih je panična zvonjava na vratima. Kad je djevojka otvorila na hodniku je ugledala Nikića s beživotnim tijelom njezine sestre u rukama. Vikao je bjesomučno da je sestri iznenada pozlilo, te da je izgubila svijes i ubrzo sva poplavila u licu. 




Liječnička ekipa koja je ubrzo pozvana pokušala je reanimirati 20-godišnjakinju, no na kraju su samo mogli konstatirati da je preminula. 


– Nešto prije ponoći zaprimili smo dojavu iz stana na Jaruščici gdje je preminula 20-godišnja T. D. Obavljenim očevidom utvrđeno je da na tijelu preminule nema tragova nasilja, pa će se uzrok smrti znati tek nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, potvrđeno nam je kratko iz Policijske uprave zagrebačke. 


Teška prošlost


Istražitelji su kao svjedoke ispitali sestru preminule i njezinog dečka, a iskaze su dali i Matea i Josip Nikić. Doznajemo kako su ispričali da se tijekom slavlja pilo alkoholno piće, a 20-godišnjakinji je iznenada pozlilo. 


Veza Josipa Nikića i Matee Hohnjec započela je lani nakon što je on odslužio sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog trostrukog pokušaja ubojstva. Prema dostupnim informacijama sada je direktor obiteljske građevinske tvrtke. Riječ je o sinu bjelovarskog biznismena i bivšeg načelnika policije Blage Nikića. Matea je još na početku njihove veze medijima izjavila kako joj ne smeta Josipova prošlost, te kako je iznimno nježan, pažljiv i divan.