Oružana pljačka

Maskirani razbojnici naoružani kalašnjikovom opljačkali hotel Istarske toplice

Mateo Sardelin

Snimio Mateo SARDELIN

Snimio Mateo SARDELIN

Isti hotel je prije 15 godina također bio meta oružane pljačke kada je ubijen noćni recepcionar. Tada su dvojica počinitelja ušla u prostor recepcije i recepcionaru glavu oblijepili ljepljivom trakom, uslijed čega se recepcionar ugušio



Trojica maskiranih nepoznatih razbojnika su, prema neslužbenim izvorima, naoružani kalašnjikovom, opljačkali hotel Istarske toplice lječilište kod Buzeta u noći s ponedjeljka na utorak oko 2.20 sati. U pljački nitko nije ozlijeđen, a naoružani trojac je s nedefiniranim iznosom novca pobjegao u nepoznatom smjeru, dok je policija po dojavi na cestu postavila blokade i kontrolirala vozila i vozače.


U utorak smo razgovarali s ravnateljem hotela Vedranom Velenikom koji je bio prilično štur, budući da je prije nas razgovarao s policijom i u interesu istrage nam nije mogao davati opširnije izjave.


– Prvenstveno želim naglasiti da sam sretan jer nitko nije nastradao. Ono što mogu reći je da su tri nepoznate osobe ušle u hotel i oružjem zaprijetile recepcioneru te od njega zatražile ključ od sefa. Pobjegli su u nepoznatom smjeru s novčanim iznosom kojeg ne bi navodio radi istrage. Pretpostavka je da su došli i pobjegli s automobilom, a ne mogu vam potvrditi o kakvom se oružju radi, kazao nam je ravnatelj Velenik. 




  Isti hotel je prije 15 godina također bio meta oružane pljačke kada je ubijen noćni recepcionar. Tada su dvojica počinitelja ušla u prostor recepcije i recepcionaru glavu oblijepili ljepljivom trakom, uslijed čega se recepcionar ugušio.