Crikvenica bruji o zločinu

Maloljetnica silovana na crikveničkoj plaži; silovatelj u bijegu

Šarlota Brnčić

Što se dogodilo između 1 i 3 sata u noći sa subote na nedjelju, na plaži gdje se već noćima okupljaju grupice mladih ljudi, policija tek utvrđuje



CRIKVENICA Crikvenička policija intenzivno radi na rasvjetljavanju slučaja seksualnog delikta u kojem je žrtva bila maloljetnica. Policiji je događaj prijavljen u nedjelju, a s obzirom na delikatnost slučaja i dob žrtve, kao i činjenicu da se okolnosti slučaja još uvijek rasvjetljavaju i provjeravaju, iz policije nam nisu priopćeni nikakvi detalji. 


Glasnogovornik PU primorsko-goranske Tomislav Veršić kratko nam je potvrdio informaciju, izjavivši da je “Policijska postaja Crikvenica zaprimila dojavu da je 7. kolovoza, između 1 i 3 sata u noći, u Crikvenici počinjeno kazneno djelo silovanja na štetu maloljetnice”. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, dodao je glasnogovornik. 


Kao što je uobičajeno u ovakvim slučajevima, policija najprije treba provjeriti okolnosti pod kojima se djelo dogodilo i, u interesu zaštite žrtve, ne priopćuje se nikakav detalj po kojem bi se mogao otkriti njezin identitet. 




Sudeći prema onome što se neslužbeno moglo saznati, navodno je maloljetnica silovana na jednoj od crikveničkih plaža. Neslužbeni izvori nam također navode, a što bi išlo u prilog zaključku da je mjesto na kojem se zbio delikt plaža, da su u nedjelju prijepodne djelatnici policije viđeni kako pretražuju plažu, očito tražeći moguće tragove koji bi pomogli u identifikaciji napadača. 


Čak je i policijskom trakom bio ograđen dio plaže, što je uznemirilo žitelje Crikvenice, te su se pitali što se dogodilo. Od jednog od njih, a koji je želio ostati anoniman, saznali smo da se upravo na toj plaži već noćima okupljaju grupice mladih koje se do kasno u noć glasno zabavljaju i slušaju glazbu. Iz tog razloga su obližnji stanari navodno već u nekoliko navrata apelirali na policiju da stane na kraj mladenačkoj razuzdanosti. 


Sudeći po daljnjim neslužbenim informacijama, maloljetnica je upućena na detaljni liječnički pregled, a je li ozlijeđena, za sada ostaje nepoznanicom.


Naši izvori tvrde da počinitelj u nedjelju poslijepodne još uvijek nije bio uhvaćen.