Novi detalji sukoba

MLADIĆ S LOŠINJA KRITIČNO Prijatelji tvrde: ‘On je pokušao zaustaviti tučnjavu, ali…’

Šarlota Brnčić

Mjesto na kojem je došlo do sukoba dviju skupina mladića

Mjesto na kojem je došlo do sukoba dviju skupina mladića

Prijatelj teško unesrećenog Vedrana B. (podaci poznati redakciji) obratio nam se s novim informacijama za koje kaže da su apsolutno točne i da dolaze od očevidaca. Kazao nam je da redari nisu odradili svoj posao, već da su rekli da ih ne interesira i da se svi problemi rješavaju vani



MALI LOŠINJ Zdravstveno stanje Vedrana B., 22-godišnjeg mladića iz Malog Lošinja, koji je u prošlotjednoj tučnjavi zadobio tešku ozljedu glave i dalje je vrlo teško. Životno je i dalje ugrožen, a u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a na Sušaku gdje se nalazi pod stalnom medicinskom skrbi čini se sve kako bi mu se spasio život.


Dvojica mladih Švicaraca koja su osumnjičena da su mu nanijeli osobito tešku tjelesnu ozljedu u daljnjem se istražnom postupku brane sa slobode, no izrečena im je mjera opreza oduzimanja putnih isprava. Osumnjičenici tako, do okončanja istrage, neće moći napustiti Hrvatsku. 


Iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva službeno je priopćeno kako su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, ispitana dvojica švicarskih državljana te je doneseno rješenje o provođenju istrage. Postoji osnovana sumnja da su u jutarnjim satima 22. srpnja u Malom Lošinju, nakon verbalnog sukoba i naguravanja s 22-godišnjim oštećenikom, u zajedničkoj nakani da ga teško tjelesno ozljede, prvo drugookrivljenik šakom udario s leđa uslijed čega je oštećenik posrnuo prema tlu, a potom ga prvookrivljenik udario koljenom u glavu. Oštećenik je uslijed dobivenih udaraca u glavu zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te samo zbog poduzete hitne kirurške intervencije kod njega nije nastupila smrt, stoji u priopćenju državnog odvjetništva. 




Prema dosadašnjim saznanjima, do sukoba između dvije grupe mladića najprije je došlo u kafiću u Malom Lošinju, a radilo se o grupici stranih državljana i grupi domaćih mladića. Redari su se upleli u sukob te su grupu domaćih mladića u kojoj se nalazio Vedran B. ispratili van iz lokala. Švicarci su i dalje ostali u lokalu, a kada su izašli, vani ih je čekala ta ista grupa domaćih mladića. Vedran B. u prvim trenucima nije imao vidljivih vanjskih ozljeda. Sam se vratio kući oko 5 sati ujutro, da bi tri sata kasnije majka primijetila da ima problema s disanjem. Roditelji su pozvali Hitnu pomoć čija je ekipa uočila da se uz alkoholiziranost najvjerojatnije radi o krvarenju u mozgu. 


Prijatelj teško unesrećenog Vedrana B. (podaci poznati redakciji) obratio nam se s novim informacijama za koje kaže da su apsolutno točne i da dolaze od očevidaca. Kazao nam je da redari nisu odradili svoj posao, već da su rekli da ih ne interesira i da se svi problemi rješavaju vani.


Također, i kako je domaćih mladića bilo znatno manje, točnije petorica (uključujući i ozlijeđenog Vedrana B.), dok je stranih državljana i njihovih prijatelja iz Zagreba bilo između 10 i 15. Navodi i da nisu svi htjeli sudjelovati u sukobu, ali nažalost većina jest. Ističe kako Vedran također nije htio sudjelovati u tučnjavi, već je samo pokušavao smiriti situaciju, nastojeći da se problem riješi na drugačiji način.


Vedranu je odmah uskočio u pomoć prijatelj koji je zapravo i spriječio još teže ozljede koje su se mogle dogoditi, ispričao nam je Vedranov prijatelj.