Pronađen u marini

MISTERIOZAN SLUČAJ Smrt Talijana pronađenog u Ičićima pod velom tajne, obitelj traži odgovore

Šarlota Brnčić

Stradalom Tršćaninu svaki trag se izgubio 24. prosinca, dva dana prije pronalaska njegovog tijela u ACI marini, kad je posljednji put viđen na brodu kompanije Princess Cruises čiji je bio menadžer, koji je plovio Kvarnerom



RIJEKA Pod velom tajne i dalje je smrt 55-godišnjeg Riccarda Zorzina iz Trsta, menadžera kompanije Princess Cruises, koji je 26. prosinca prošle godine pronađen mrtav u ACI marini Ičići. Kako smo prethodno već izvješćivali, beživotno tijelo Talijana pronašli su djelatnici ACI marine u Ičićima. Tijelo je bilo upleteno u konope ispod veza jedne od jahti, a oslobodili su ga i na obalu izvukli opatijski vatrogasci. Policija je o pronalasku stradalnika izvješćena u 15.38 sati, nakon čega su izašli na teren i obavili očevid, a idućeg dana je u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci obdukcijom utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem.


Nalazi obdukcije rasvijetlili su, međutim, samo dio misterija kako se tijelo Zorzina našlo u moru. Kako prenosi tršćanski list Il Piccolo, zaljevom između lokacije na kojoj je pronađeno njegovo tijelo i Rijeke prethodno je prolazio jedan od putničkih brodova kompanije Princess Cruises, inače sa sjedištem u Kaliforniji, za koju je na brodovima stradali Zorzin obavljao poslove menadžera nabave. Prema pisanju Il Piccola, smrt menadžera koji je iza sebe ostavio suprugu i troje djece, nije do kraja razjašnjena i u tijeku je policijska istraga kojom se pokušavaju posložiti sve kockice mozaika.


Posebice se pokušavaju rekonstruirati posljednji trenuci života smrtno stradalog Tršćanina za kojim se svaki trag gubi 24. prosinca kad je, prema dosadašnjim saznanjima, posljednji put viđen upravo na tom putničkom brodu. Nakon toga obitelj više ništa nije čula o njemu sve do 29. prosinca kad ih je kontaktirao talijanski konzulat u Rijeci i prenio im najgoru moguću vijest, da je njihov najmiliji pronađen mrtav u moru.




Zorzinova supruga je 31. prosinca doputovala u Rijeku gdje se vratila i par dana kasnije, no ne samo kako bi riješila formalnosti oko povratka u Italiju suprugovih posmrtnih ostataka već i kako bi se raspitala oko pojedinosti njegove smrti. Il Piccolo ističe da i dalje nedostaju odgovori na brojna postavljena pitanja, a na koja obitelj apsolutno ima pravo.