Privest će ga na sud

‘Kurvo jedna, umri, dao bog da te rak pojeo’: Nasilni Bakranin zatočio i brutalno premlatio suprugu

Slavica Kleva

Foto Fiore Vežnaver

Foto Fiore Vežnaver

Piškulić za tereti za nemio događaj koji se zbio prošle godine u ožujku kada je ženu u prostoru boćarije na Grobniku, gdje je bila zaposlena, zatočio



RIJEKA Jučerašnji izostanak sa suđenja zbog nanošenja teške tjelesne ozljede izvanbračnoj supruzi i nasilja u obitelji, Aleksandar Piškulić (50) iz Škrljeva (Bakar) nije opravdao, pa je sudac Zlatko Kojundžić donio rješenje da ga se na sljedeću raspravu dovede uz pomoć policije.


Piškulić za tereti za nemio događaj koji se zbio prošle godine u ožujku kada je ženu u prostoru boćarije na Grobniku, gdje je bila zaposlena, zatočio. Nakon što su svi gosti iz objekta otišli kući, krenuo se fizički obračunavati sa ženom. Događaj zbog kojeg je Piškulić u ožujku prošle godine završio iza rešetaka odigrao se u noći na subotu u boćariji u Zastenicama na Grobnišćini. Došao je oko 21.30 sati u boćariju u kojoj je radila njegova bivša izvanbračna supruga i nakon odlaska svih gostiju lokala, pola sata nakon ponoći, zaključao ulazna vrata.

Udarao ju rukama po glavi


Počeo ju je udarati rukama po glavi,a nakon što je nesretnica pala na pod udarao i nogama. Napadnuta žena zadobila je prijelom nosne kosti i dvaju rebara te niz površinskih ozljeda, uz ostalo i na licu i leđima, ženina kalvarija u boćariji trajala je gotovo pet sati. Svu krvavu, teško ozlijeđenu i uplašenu pronašao ju je otac koji je sluteći zlo, krenuo tražiti nesretnicu. Imao je što vidjeti.


Unatoč Piškulićevu moljakanju da ne zovu policiju, prebijena žena i otac zatražili su pomoć policije, otišli na Hitnu pomoć, a Piškulić priveden u istražni centar pa u pritvoru proveo šest mjeseci, no nedovoljno da se sudski postupak okonča. Tijekom istrage isplivale su i druge jezive pojedinosti iz njihova »zajedničkog« života kad god bi se dovodio u alkoholizirano stanje. Tako je tijekom istrage utvrđeno da je Piškulić tri puta prekršajno procesuiran temeljem Zakona o zaštiti nasilja u obitelji i to uvijek kada bi se napio. U pijanom stanju bio je nepodnošljiv i grub. Govorio bi samo jezikom nasilja, rukama bi ju bacao po stanu, nabijao u zid, hematomi i tjelesne ozljede su bili ženina svakodnevica.

Udarci i uvrede


Potkraj 2016. godine tukao je ženu u jednom lokalu, a vlasnik lokala je vidjevši što se događa, pozvao policiju. Piškulić je sa ženom u međuvremenu napustio lokal pa ih je policija dočekala nadomak njihovog tadašnjeg kućnog praga. Prilikom policijske intervencije Piškulić je nasrtao na ženu, pred policajcima optužujući ju da je sigurno ona zvala policiju te vrijeđajući je najgorim pogrdama: »Kurvo, ti si me prijavila, razbit ću te«, urlao je na nju pred policijom Piškulić.




Tada je Piškulić zaradio prekršajnu prijavu. No, eskalacija nasilja ponovila se nakon desetak dana kada je pod koncentracijom alkohola od 1,80 promila opet fizički nasrnuo na ženu u stanu koji su tada dijelili. Vrijeđajući je riječima: »Kurvo jedna, umri, dao bog da te rak pojeo, umri od gladi«, fizički je nasrnuo na nju, davio rukama bacio na pod u kupaoni, nastavio vrijeđati što je kod nesretnice izazvalo strah za vlastitu sigurnost.