Motiv se još istražuje

Krvavi sukob frakcija BBB-a u Zagrebu: U oružanom napadu na kombi ozlijeđena dva mladića

Portal Novilist.hr

Na kombi u kojem su se nalazili s više osoba u jednom je trenutku zapucao još nepoznati počinitelj, koji je nakon toga pobjegao s mjesta događaja, dok su ozlijeđeni prebačeni u KB Dubrava



ZAGREB – Dva muškarca – 37-godišnji M. T. i 22-godišnji F. Š. ozlijeđeni su u pucnjavi koja se u noći s petka na subotu dogodila u zagrebačkoj ubravi.


Na kombi u kojem su se nalazili s više osoba u jednom je trenutku zapucao još nepoznati počinitelj, koji je nakon toga pobjegao s mjesta događaja, dok su ozlijeđeni prebačeni u KB Dubrava.


Motiv i pozadina događaja još se istražuju, no zasad još uvijek neslužbeno tumačenje govori kako se radi o sukobu dviju zaraćenih skupina Bad Blue Boysa – jedne koja predstavlja opoziciju Zdravku Mamiću i druge, odane maksimirskom šefu.




Ovu verziju podgrijalo je i priopćenje objavljeno danas na stranicama BBB-a, koji za napad direktno optužuju upravo Mamića.


“Nakon što je sinoć u pomno smišljenoj „akciji“ plaćenika direktno povezanih sa Zdravkom Mamićem, iz vatrenog oružja pokušano ubojstvo dva pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys, što je bila direktna posljedica neuspješne sačekuše u kojoj je trebao biti ubijen jedan od najistaknutijih ljudi naše grupe, više ne možemo šutjeti. Ne treba biti Sherlock Holmes da bi se shvatilo kako je nalogodavac sinoćnjeg pokušaja ubojstva nekoliko pripadnika naše skupine Zdravko Mamić, čelni čovjek kriminalne organizacije koja je nezakonito okupirala NK Dinamo te koja financijski, logistički i na sve ostale načine direktno pomaže šačicu propalih kriminalaca okupljenih oko famoznog Fan Cluba, koji samo igrom slučaja noćas nisu ugasili tri mlada života. Ovim kukavičkim i za sve normalne ljude ogavnim činom, kriminalna banda okupljena oko Zdravka Mamića i naoružanih mu poltrona iz Fan Cluba, prešla je svaku granicu. Kao prijatelji, navijači, suborci, braća nećemo stajati prekriženih ruku i trpjeti teror zločinaca koji s leđa pucaju u nenaoružane ljude”, priopćili su Bad Blue Boys.


Iz GNK Dinamo su se također oglasili priopćenjem nazvavši optužbe neistinitima i šokantnima. “GNK Dinamo kroz svoje djelovanje osuđuje bilo kakvu vrstu nasilje te smo naravno zgroženi činom koji se dogodio u Dubravi. Na službenoj stranici Bad Blue Boysa objavljeno je priopćenje u kojem se nedvosmisleno optužuje izvršnog predsjednika Dinama za upletenost u pucnjavu koja se dogodila u noći s petka na subotu u zagrebačkoj Dubravi.  U priopćenju se, također, Dinamo naziva “kriminalnom organizacijom” te je izneseno puno neistina. Naravno, sve to nema apsolutno nikakve veze s istinom, šokirani smo količinom besmislica u spomenutom priopćenju i, treba li to uopće reći, negiramo bilo kakvu upletenost u obračun u Dubravi. Također, GNK Dinamo će poduzeti pravne korake kako bi odgovorni za napisane neistine i nanesenu štetu najboljem hrvatskom klubu odgovarali. GNK Dinamo osuđuje svaku vrstu nasilja te pozivamo sve nadležne institucije da reagiraju kako bi se ova situacija što prije riješila i nadamo se da će počinitelji odgovarati za svoja djela,  a ozlijeđenim osobama želimo brz oporavak”, odgovorili su iz Dinama..