Pobjegao u polje

Krvava obiteljska svađa kod Zadra: Pijani otac pokušao ubiti sina, pa si zario nož u prsa

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Google Maps, arhiva NL

Ilustracija / Foto Google Maps, arhiva NL



ZADAR Obiteljski sukob u Rašteviću pokraj Zadra u srijedu je završio krvavo: otac V.B. (48) je sina L.B. (26) ranio nožem, nakon čega se pokušao ubiti nožem u srce, javlja Slobodna Dalmacija.


Nož je sebi zabio u prsa, ali nije pogodio srce, pa su obojica prevezeni u zadarsku Opću bolnicu na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede.


– U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za navedeni događaj, tako da je moguće da dođe i do prekvalifikacije djela, rekla je za Slobodnu glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.




Dodala je kako je u 17.30 sati 48-godišnjak najprije verbalno napao 26-godišnjaka, a potom ga ozlijedio oštrim predmetom, nakon čega se udaljio. Nedugo nakon toga, pronađen je s ozljedama za koje se pretpostavlja da je sam sebi nanio.


Incident se odigrao u dvorištu susjedne kuće, gdje je oko 17.30 sati otac s 1,06 promila alkohola u krvi najprije verbalno napao sina, a potom ga i ozlijedio nožem. Kada je shvatio što je učinio pobjegao je u polje, gdje se pokušao ubiti tako da je nožem htio probosti srce.


Nedugo nakon toga pronađen je na jednoj uzbrdici u Rašteviću s ozljedama od noža. Navodno je, prema pričama mještana, sinu zamjerao način vođenja života, a posebno sklonost opijatima.


– Ćaća ga je navodno vidio u nekom neprirodnom stanju i nije mogao to prihvatiti. Poludio je, izgubio živce, pa ga ranio i pobigao u polje, a onda napao i sebe. Pronašli su ga s nožem u prsima. Srećom, sve nije završilo i gore – rekli su za Slobodnu Dalmaciju mještani Raštevića u kojem je otac sam živio sa sinom.


Prema zadnjim informacijama iz policije slijedi mu prijava za kazneno djelo protiv života i tijela.