Policija uhvatila bjegunca

Kraj potjere! Uhićen mladić koji je ubio 29-godišnjaka u Rijeci

Slavica Kleva

Zbog sumnje da je nožem usmrtio 29-godišnjaka nešto poslije 21 sat uhićen je 23-godišnji M. I. 



RIJEKA  Ramadan Mutiši (29) ubijen je nožem usred dana na Podmurvicama u Ulici Andree Benussija, ispred kućnog broja 2. Neslužbeno doznajemo da je ubojica, 23-godišnji M. I. uhićen sinoć nešto poslije 21 sat.


Svađa koja nije slutila na takvo zlo završila je tragedijom u kojoj je bez oca i hranitelja obitelji ostalo petero djece. Ubojica je oko 15.30 sati nesretnom Mutišiju zario smrtonosnu oštricu u lijevu stranu prsa, iz rane je briznula krv, a ranjeni Mutiši srušio se na tlo. Ubrzo je stigla hitna pomoć koja je pokušala na mjestu zločina reanimirati teško ranjenog Mutišija, no sve je bilo uzalud. Mladom čovjeku nije više bilo spasa, preminuo je u riječkom KBC-u od posljedica teškog ranjavanja.


 Istodobno, ubojica se dao u bijeg. Čim je policiji javljeno za strašni zločin, postavljene su blokade na svim obližnjim raskršćima i u središtu grada.


Štitio brata




Policajci s kalašnjikovima pregledavali su vozila u potrazi za ubojicom koji se u bijeg dao trčeći, no vrlo brzo se domogao i automobila.


Što je zapravo uzrok ovom strašnom činu tek će se rasvijetliti, a u policijsku postaju privedeno je i nekoliko mladića koji su se nalazili u društvu dvojice što su se svađali. Tek neslužbeno doznajemo da je svađa samo povod, uzrok je daleko dublji i tinjao je duže vrijeme. Navodno je ubojica prilično dugo vremena maltretirao Mutišijeva mlađeg brata pa je Ramadan pokušavao riješiti razmirice. Saznali smo sinoć da je Ramadan Mutiši bio dobar mladić, radio u riječkoj Čistoći desetak godina skrbeći o svojih petero mališana.


Odmah nakon dojave o krvavom obračunu, policija je izašla na mjesto zločina, a krim-istražitelji prionuli su detaljnom očevidu. Krvavi tragovi po pločniku i okolnim automobilima svjedočili su o tragičnom događaju, a uznemireni stanari zgrade ispred koje se dogodilo ubojstvo nijemo su pratili što policija radi.  

Dolazak s Rujevice


Na poprište događaja izašla je i zamjenica glavne Županijske državne odvjetnice Stela Pezić Mišović koja je rukovodila očevidom zajedno uz cijeli tim načelnika Sektora kriminalističke policije Željka Kruneša.


 U tijeku opsežnog očevida i izuzimanja tragova, na vijest da im je ubijen prijatelj i kolega odjednom je stiglo šezdesetak ogorčenih stanovnika naselja Rujevica koji su tražili od policije objašnjenja i razloge zbog čega im je ubijen prijatelj i rođak, no, mora se priznati, niti u jednom trenutku nije došlo do mogućnosti da spontano okupljanje eskalira u nešto gore.


 Oni su, kako nam je rekao jedan od ogorčenih stanovnika Rujevice, došli da se uvjere da policija radi svoj posao i da će pravda biti zadovoljena, a ubojica uhvaćen i procesuiran.