Nedjelja počela tragedijom

Kod Vrata jedna osoba poginula, tri teško ozlijeđene; na Jadranskoj magistrali dvoje ozlijeđenih

Šarlota Brnčić

Na A6 su se sudarili automobili pulskih i riječkih registracijskih oznaka, a između Novog Vinodolskog i Selca Polo nizozemske registracije se okrenuo na krov



RIJEKA Jedna je osoba poginula a tri su teško ozlijeđene u  prometnoj nesreći koja se u nedjelju ujutro oko 6.38 dogodila na autocesti Rijeka – Zagreb, kod čvora Vrata. 


Sudarili su se Audi Q7 pulskih i Chevrolet Aveo zagrebačkih registracijskih oznaka. Oba su vozila izletijela s kolnika pri čemu je poginula suvozačica u chevroletu, a teško su ozlijeđena oba vozača i 12-godišnje dijete koje se nalazilo u audiju. 


Ozlijeđeni su prevezeni u KBC na Sušaku i Dječju bolnicu Kantrida u Rijeci. 




– Okolnosti pod kojima je došlo do izlijetanja još se utvrđuju, izjavila nam jekoja vodi očevid na mjestu nesreće.


Očevidom, koji je vodila  zamjenica riječkog županijskog državnog odvjetnika Barbara Sandalj, utvrđeno je da je 54-godišnji vozač »audija Q7« pulskih oznaka iz Medulina udario u »chevrolet aveo« zagrebačkih oznaka koji se kretao istom prometnom trakom ispred njega. »Chevroletom« je upravljao 54-godišnjak iz Zagreba, a suputnica mu je bila 51-godišnjakinja koja je preminula na mjestu nesreće.


Promet autocestom između čvorova Delnice i Vrata bio je zatvoren za promet do 10,35 sati te se odvijao obilazno starom cestom kroz Gorski kotar


Zbog prometne nesreće nešto prije 11 sati zatvorena je bila za sav promet i dionica Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Selca. Prema prvim informacijama, dvije su osobe ozlijeđene, pretpostavlja se teže, ali nisu u životnoj opasnosti. Kako doznajemo, VW polo nizozemskih registracija, u kome su bile dvije osobe, vozio je preblizu desnom rubu ceste i u jednom trenutku se okrenuo na krov.