Nesreća na DC 8

Kod Permana poginuo poznati auto avanturist koji je prošao cijeli svijet. Pozlilo mu je u vožnji

Vladimir Mrvoš

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Prema tragu vožnje pretpostavlja se da je vozaču u toku vožnje naglo pozilo



PERMANI Danas oko 14.50 točno na raskrižju ceste Permani – Ružići dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao Dario Saletnik iz Matulja. 


Snažno i povišeno terensko vozilo Toyota, specijalno preuređeno za off road, zabilo se u stijene i u snažnom sudaru prednji kraj bio je totalno uništen. 


Prema izjavama očevidaca vozilo je dolazilo iz smjera Ružići prema staroj glavnoj cesti prema Rupi (DC 8). Oštećenja na stablima oko 100 metara prije raskrižja, sugeriraju da je vozač izgubio potpunu kontrolu nad vozilom.




Prema tragu vožnje pretpostavlja se da mu je u toku vožnje naglo pozilo. Riječ je o iskusnom vozaču koji je poznat po tome da je svojim terencem  stigao  do Sibira, Nordkapa i Pamira.


Prema tragovima na cesti vozilo se nekontrolirano nastavilo  kretati i na kraju se svom snagom zabilo u stijenski usjek. Na mjesto nesreće odmah su izašli  vatrogasci, hitna pomoć i policija, ali, nažalost, mogli su konstatirati samo tragičan kraj za vozača. 


Za sada nije poznato da li je vozač preminuo zbog mogućih zdravstvenih problema već za vrijeme vožnje ili je njegova smrt uzrokovana sudarom sa stijenom. O tome će više reći istraga.    


Promet je zbog  očevida  bio jedno vrijeme prekinut, a zatim se odvijao usporeno, ali nisu stvorene veće prometne gužve.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza