Nije kazneno djelo

Kod Mošćeničke Drage izvučeno tijelo utopljenika

Fiore Vežnaver

Beživotno tijelo muškarca pronađeno je stotinjak metara pred plažom u Mošćeničkoj Dragi, a iz mora su ga u 14.20 sati  na palubu broda Lučke kapetanije izvukli policijski ronioci



RIJEKA  Policija i dalje istražuje okolnosti pogibije starijeg muškarca čije je tijelo u nedjelju poslijepodne izvučeno iz mora kod Mošćeničke Drage. Prvi nalazi istrage  kazuju da je riječ o nesretnom slučaju, utapljanju, da se u pozadini slučaja ne nalazi kazneno djelo.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci zaprimila je u nedjelju u 12.44 sati dojavu od Županijskog dojavnog centra 112 Rijeka o tijelu koje beživotno pluta u moru ispred Mošćeničke Drage. Obavijest o tome odmah je proslijeđena Lučkoj kapetaniji Rijeka i Pomorskoj  policiji.


Na moru su vladali tada nepovoljni vremenski uvjeti, bili  su jaki udari bure.  Prema poziciji gdje se trebalo nalaziti tijelo  isplovili su djelatnici riječke Kapetanije s  policijskim službenicima i pripadnicima specijalne ronilačke policijske postrojbe na palubi.




Beživotno tijelo muškarca pronađeno je stotinjak metara pred plažom u Mošćeničkoj Dragi, a iz mora su ga u 14.20 sati  na palubu broda Lučke kapetanije izvukli policijski ronioci. Nakon toga je tijelo stradalnika prebačeno do riječke luke, gdje je  dalje policija organizirala prihvat tijela te nastavila istragu o slučaju.