Uplašio susjede

Kaznena prijava Kostrenjaninu koji je izazvao eksploziju plina

Šarlota Brnčić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



RIJEKA Nad 79-godišnjakom u čijem je stanu na kućnom broju 6 u Ulice Iva Šodića u Kostreni prekjučer oko 16.15 sati došlo do eksplozije plina provedena je krim-obrada u Trećoj policijskoj postaji. Protiv njega će mjerodavnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.


Iz PU primorsko-goranske je o događaju službeno priopćeno da su djelatnici policije dolaskom na mjesto događaja zatekli vatrogasce i djelatnike hitne medicinske pomoći, kao i 79-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika stana. Vlasnik je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći, gdje je konstatirano da je lakše ozlijeđen. Drugih ozlijeđenih osoba nije bilo. Obavljenim očevidom nisu utvrđena oštećenja na ostalim stanovima u zgradi, dok su u stanu 79-godišnjaka zabilježena oštećenja ulaznih vrata stana, stakla i okvira prozora, utičnica, keramičkih pločica i zidova hodnika te osobnog vozila parkiranog ispred zgrade. Ukupna materijalna šteta će biti utvrđena naknadno.


Eksplozija je dobrano uplašila sve susjede, podigla ih na noge, a kako neslužbeno saznajemo, 79-godišnjak je čak dvije plinske boce postavio ispred ulaznih vrata stana i otvorio ventile kako bi istjecao plin. Treća plinska boca pronađena je u kuhinji. Jednom kad je došlo do određene koncentracije plina u stanu, bila je dovoljna iskra, a sreća u nesreći je da su izbjegnute teže posljedice do kojih je vrlo lako moglo doći. (Š. B.)