Vijeće riječkog Županijskog suda

Kazna za razbojništvo: Marku Ramiću pet godina i četiri mjeseca zatvora

Branko Škorić

Optužnica ga je teretila za dva kaznena djela razbojništva i jedno kazneno djelo krivotvorenja



RIJEKA Vijeće riječkog Županijskog suda osudilo je danas Riječanina Marka Ramića (29) na jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina i četiri mjeseca zatvora. 


Optužnica ga je teretila za dva kaznena djela razbojništva i jedno kazneno djelo krivotvorenja. Posebnu težinu optužnici daje i činjenica što se Ramić 13. lipnja ove godine u riječkom županijskom Državnom odvjetništvu nagodio na kaznu zatvora na četiri godine zbog četiriju razbojništava, a već sutradan – 14. lipnja u 17 i 50 bio je u riječkoj Kvaternikovoj ulici. Naoružan nožem, maskiran i odlučan uzeo je od djelatnice Auro-domusa zlatninu i novac u vrijednosti od 12.200 kuna. 


Točno dva tjedna kasnije u 16,30 sati došao je na svom skuteru u Čavle. Opet se maskirao i uz prijetnju nožem »uprihodovao« je od preplašene djelatnice 4.130 kuna i zlato vrijedno 3.030 kuna. 




Prije iznošenja obrane Ramićev branitelj Nikola Fanuko u uvodnom govoru je pledirao da se radi o osobi koja je imala apstinencijsku krizu i da je zbog toga bio smanjeno uračunjiv.