Tragična prometna nesreća

Kamper naletio na talijanske motocikliste kod Jadranova; dvojica poginula, treći se bori za život

Slavica Kleva

Jeziva prometna nesreća u kojoj su dvije osobe poginule na licu mjesta dogodila se u utorak oko 12.40 sati na dijelu Jadranske magistrale između odvojka za Jadranovo, točnije zaselka Smokova i nešto udaljenije benzinske crpke. Poginuli su motociklisti iz Italije, 24-godišnjak i 23-godišnjak, dok se treći, 26-godišnjak bori za život u jedinici za intenzivnu njegu riječkog KBC-a na Sušaku



NOVO 20.45 Jeziva prometna nesreća u kojoj su dvije osobe poginule na licu mjesta dogodila se u utorak oko 12.40 sati na dijelu Jadranske magistrale između odvojka za Jadranovo, točnije zaselka Smokova i nešto udaljenije benzinske crpke. Poginuli su motociklisti iz Italije, 24-godišnjak i 23-godišnjak, dok se treći, 26-godišnjak bori za život u jedinici za intenzivnu njegu riječkog KBC-a na Sušaku.


Prema prvim informacijama nesreću je skrivio vozač kampera, 66-godišnji francuski državljanin, koji se kretao iz smjera Kraljevice prema Crikvenici. Tri motociklista – jedan na ducatiju, drugi na kawasakiju i treći na katemu – vozili su ispred vozača kampera i usporili vožnju kako bi skrenuli ulijevo, na dijelu isprekidane linije i vratili se u suprotni smjer na benzinsku crpku. Kod benzinske postaje ne može se, naime, skrenuti, upravo zbog pune kolničke linije. Usporavanje i pokušaj skretanja i vraćanja na pumpu za njih je bio koban jer ih je odjednom, naglo i bez kočenja, udario vozač kampera prednjim lijevim dijelom vozila. 


Sve se dogodilo u trenutku, tijela su letjela, motocikli završili odbačeni uz kraj kolnika, a kako je iz suprotnog smjera, iz pravca Crikvenice naišao Rumunj za upravljačem ford fieste talijanskih registarskih oznaka, jedan od motociklista udario je u automobil i pao na kolnik. Policija nije u potpunosti složila mozaik i dinamiku prometne nesreće, još se mnogo detalja mora ispitati i utvrditi, no ova osnovna, gruba verzija, u ovom trenutku je najizglednija. 


JADRANOVO - U teškoj prometnoj nesreći koja se oko 12,40 sati dogodila na Jadranskoj magistrali u mjestu Smokovo, kod Jadranova, smrtno su stradala dvojica motociklista, dok je treći motociklist zadobio teške ozljede i hitno je prevezen u bolnicu, saznaje se iz Policijske uprave primorsko-goranske.



Motociklisti su se sudarili s kamperom.




U prometnoj nesreći sudjelovalo je kampersko vozilo, tri motocikla i osobno vozilo, svi stranih registracijskih oznaka.


Po prvim informacijama u prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije osobe koje su upravljale motociklima, dok je jedna osoba prevezena u riječki KBC na Sušaku radi pružanja liječničke pomoći.


Na mjestu događaja u tijeku je očevid kako bi se utvrdile sve činjenica i okolnosti prometne nesreće, zbog koje je zatvorena dionica Jadranske magistrale, a promet se odvija obilaznim pravcima, napominje policija.


Prema do sada utvrđenim činjenicama na licu tragedije, vozač kampera francuski državljanin naletio je na trojicu motociklista.


Mnogi su očevici komentirali ponašanje vozača kampera, ne mogu shvatiti što se njemu dogodilo s obzirom da je riječ o preglednom dijelu magistrale, jednostavo ne možeš, a ne vidjeti trojicu motociklista ispred sebe.


Jedna od verzija je da je moguće kamperist zaspao za volanom, zato i nije bilo tragova kočenja. No, to su zasad samo spekulacije, policija će napraviti detaljan očevid.