Na meti mafije?

Kafić na Srdočima drži obitelj kojoj su prije nekoliko dana u Opatiji zapaljeni auti

Fiore Vežnaver

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

Oko 3.30 sati, otprilike u isto vrijeme kada su i četiri dana ranije zapaljena dva automobila, BMW i golf u Opatiji, netko je bacio ručnu bombu, tzv. kinder jaje, na terasu lokala Khala bar kojega je nedavno otvorio novi vlasnik, jedan od članova obitelji Berišić



RIJEKA » Iako je policija službeno priopćila kako kafić Khala bar u središtu Srdoča, koji je u noći na petak bio meta bombaškog napada, »u vlasništvu 60-godišnjakinje«, izvori bliski slučaju tvrde da se na meti napada našla imovina poznate opatijsko-riječke poduzetničke obitelji Berišić.


Bombaški incident dobiva tim više na značaju ako se uzme u obzir da su četiri dana ranije zapaljena dva automobila u dvorištu opatijske vile te obitelji koja se u riječkoj regiji bavi ugostiteljstvom i trgovinom, te vodi poznate lokale, od kojih je vjerojatno najatraktivniji »Mirage« iznad bazena na Kantridi. Tko je i zašto bacio eksplozivnu napravu, zasad se može samo spekulirati.


  Šteta na Khala baru i nije jako velika, no to i nije toliko bitno, jer je suština u tome da je bacanjem bombe poslana jasna, vrlo ozbiljna i zastrašujuća poruka vlasniku lokala. Nažalost, nakon podmetanja požara na automobilima pred vilom na opatijskoj Novoj cesti u ponedjeljak rano ujutro, ono što želi poručiti onaj koji stoji iza ovih napada podignuto je na još višu stepenicu. Sada se autor poruka upućenima poznatoj poduzetničkoj obitelji nije libio ni uporabiti ubojito sredstvo, pristajući na dodatnu dozu potencijalne pogibeljnosti.




  Unatoč našim pokušajima i porukama koje smo uputili obitelji Berišić, nismo uspjeli s njima razgovarati, kako bismo čuli njihovo viđenje cijele situacije. Posljednji put sa Zvonkom Berišićem razgovarali smo nakon informacije da je dosadašnja istraga pokazala da je podmetnut požar na dvama automobilima koji su u ponedjeljak ujutro planuli u dvorištu njihove obiteljske kuće.


Berišić nije želio komentirati tu informaciju dok ga, rekao je, iz policije službeno ne izvijeste o tijeku istrage. Istražitelji su već prvoga dana nakon požara smatrali da požar na automobilima nije slučajnost. BMW i golf inače nisu vlasništvo obitelji Berišić, već su ih uzeli na leasing.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…