Nezapamćeno razbojstvo

Jednomjesečni zatvor Švicarcima privedenima zbog pljačke u Crikvenici: Lopov zbog prstena zlataru odgrizao prst!

Slavica Kleva

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Jamstvo za 22-godišnjaka iznosi 500 tisuća, a za suučesnicu 400 tisuća kuna. Napadnuti vlasnik zlatarnice se oporavlja nakon operativnog zahvata u KBC-u Rijeka



RIJEKA Cedric Moser (22) i Nadja Domenica Bourkhs (45) iz švicarskog grada Wedenswila privedeni su istražnoj sutkinji Županijskog suda Kseniji Zorc nakon što ih je ispitao dežurni tužitelj Županijskog suda Dorìs Hrast zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo nad 61-godišnjim vlasnikom zlatarnice “Ljaći” u Crikvenici u utorak navečer.


Zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke dvojcu je određen jednomjesečni istražni zatvor uz jamstvo koje za 22-godišnjaka iznosi pola milijuna kuna, 500 tisuća, dok za njegovu suučesnicu jamstvo iznosi 400 tisuća kuna.


Vlasnik zlatarnice “Ljaći” se oporavlja nakon operativnog zahvata u KBC-u Rijeka.




Nakon što su sve okolnosti razbojništva rasvjetljene, utvrđeno je da je osumnjičeni par ušao u zlatarnicu i nakon sto im je vlasnik pokazao nakit, Moser je izvadio nož te ga potom udario drškom noža, zadao udarac šakom u glavu od kojeg je zlatar ošamućen pao na pod. 


No kad su pokušali sa zlatninom pobjeći iz zlatarnice, sustigao ih je prolaznik i oborio na tlo. Istodobno je iz zlatarnice istrčao vlasnik pa mu je u hrvanju Moser zagrizao kažiprst i teško ga ozlijedio. Moseru je u sobi koju je koristio s partnericom pronađen pištolj s prigušivačem na kojem je obrisan registarski broj pa se tereti i za nedozvoljeno posjedovanje ilegalnog oružja.