Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Tragičan požar

foto/video Jedan poginuli i 16 ozlijeđenih u požaru u Lopači. Jedna osoba s teškim opeklinama. Evakuirana Psihijatrijska bolnica

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 17. kolovoz 2018. u 17:26 2018-08-17T17:26:00+02:00

Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su ozlijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu

RIJEKA Jedna je osoba poginula, a šesnaestero njih je ozlijeđeno u požaru što je danas oko 16 sati izbio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača. Zasad se pretpostavlja da je poginuli jedan od pacijenata, dok su ozlijeđene osobe medicinski zbrinute i prebačene u bolnicu.

Jedna osoba s težim opeklinama liječi se na riječkoj hitnoj, a zasad se ne zna je li u životnoj opasnosti. Još 15 osoba koje su se nagutale dima zbrinuto je na sušačkom lokalitetu. Izvan životne opasnosti su.

C1708B27
Jedan poginuli u požaru u Lopači / Foto Roni Brmalj

C1708B12
Više ozlijeđenih u požaru u Lopači / Foto Roni Brmalj

Vatrogasne ekipe su na mjestu događaja. Gašenje požara je u tijeku. U početku akcije i vatrogascima i medicinskom osoblju prioritet je bila evakuacija pacijenata i spašavanje ljudskih života.

U suradnji s djelatnicima Hitne pomoći dovršena je evakuacija pacijenata. Prema posljednjim informacijama, vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar i u tijeku je dogašivanje.

Koliko je zasad poznato, požar je izbio u glavnoj zgradi, a centar požara bio je u jednoj od soba na trećem katu, odakle se širio na četvrti kat i krovište. Požarom su zahvaćene četiri sobe na trećem katu. Točan uzrok požara još se utvrđuje.

lopaca-krevetaaaa

IMG_3202
Požar u Lopači / Foto Roni Brmalj

fiore-lopaca2

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.