Izvanredna tiskovna u PU primorsko-goranskoj

Iznuda i kamatarenje u Rijeci: Petorici uhićenih zaplijenjeno oružje, 151 tisuća kuna i 27 tisuća eura

Fiore Vežnaver

Privođenje u slučaju iznude i kamatarenja / Snimio Silvano JEŽINA

Privođenje u slučaju iznude i kamatarenja / Snimio Silvano JEŽINA

Od pet uhićenih osoba jedna je puštena da se brani sa slobode. Terete se za tri iznude nad više osoba i četiri kaznena djela vezana za ilegalno posjedovanje oružja



RIJEKA U PU primorsko-goranskoj održana je izvanredna tiskovna konferencija o slučaju iznude i kamatarenja u Rijeci. Novinari su izviješćeni samo o osnovnim odrednicama istrage u kojoj je uhićeno ukupno pet osoba, među kojima i jedan policajac. Tijekom istrage zaplijenjeno je šest pištolja, 160 komada streljiva, oko 151 tisuća kuna, 27 tisuća eura i manje svote u drugim valutama. Oduzet je jedan skupocjeni “mercedes”, više telefona i dokumentacija koja se dovodi u vezu s kaznenim djelima.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA


Foto Fiore VEŽNAVER


Foto Fiore VEŽNAVER





Od pet uhićenih osoba jedna je puštena da se brani sa slobode. Terete se za tri iznude i četiri kaznena djela vezana za ilegalno posjedovanje oružja. Uhićeni policajac službenik je PU primorsko-goranske zaposlen u jednoj policijskoj postaji. 


Policijska istraga trajala je više mjeseci, a zaključeno je da ima više oštećenih osoba. Tijeom pretraga i finalizacije istrage angažirani su i djelatnici specijalne policije jer je procijenjeno da među osumnjičenima ima osoba sklonih uporabi oružja i primjeni sile. 


Neslužbeno se saznaje da je riječ o nekoliko inkriminiranih slučajeva, da je riječ o ukupno milijunskim iznosima. Među više pretraga koje je jučer obavila policija našao se i prostor noćnog kluba »Lord Byron« u sklopu hotela Imperial u Opatiji. Naši izvori tvrde da su se i vlasnici kluba našli pod policijskom istragom u sklopu rasvjetljavanja više povezanih događanja. Poznavatelji prilika navode da je taj prostor zapravo u vlasništvu Liburnia Riviera hotela, a da su pod istragom čelni ljudi noćnog kluba.


Jedna od policijskih pretraga izvedena je jučer na riječkoj Rujevici, a u njoj su sudjelovale i osiguravale jake snage policije. Mjesto događaja blokirali su i osiguravali pripadnici specijalne policije, pod punom spremom, s »dugim« naoružanjem.