Milijunski iznosi

Iznuda i kamatarenje u Opatiji: Uhićeno pet osoba, među njima i policajac

Fiore Vežnaver

Jake snage policije i specijalaca pod punom spremom provodili su istragu jučer na Rujevici / Foto: D. ŠKOMRLJ

Jake snage policije i specijalaca pod punom spremom provodili su istragu jučer na Rujevici / Foto: D. ŠKOMRLJ

Pod policijskom lupom navodno su se našli i vlasnici opatijskog noćnog kluba »Lord Byron« u kojem je jučer obavljena pretraga. Pretragu na Rujevici osiguravali su specijalci naoružani »dugim cijevima«



RIJEKA » U PU primorsko-goranskoj za danas je najavljena izvanredna tiskovna konferencija vezano uz veliku policijsku istragu koja je jučer završena, a usmjerenu prema suzbijanju organiziranog kriminala. Službenih informacija zasad nema, no dobro informirani izvori bliski slučaju tvrde da je policija uhitila pet osoba koje se sumnjiči za iznudu i kamatarenje. Među privedenima je, navodno, i jedan policijski službenik. Neslužbeno se saznaje da je riječ o nekoliko inkriminiranih slučajeva, da je riječ o ukupno milijunskim iznosima, po prvim grubim procjenama, koji bi trebali biti pretočeni u kaznenu prijavu protiv okrivljenih. 


   Među više pretraga koje je jučer obavila policija našao se i prostor noćnog kluba »Lord Byron« u sklopu hotela Imperial u Opatiji. Naši izvori tvrde da su se i vlasnici kluba našli pod policijskom istragom u sklopu rasvjetljavanja više povezanih događanja. Poznavatelji prilika navode da je taj prostor zapravo u vlasništvu Liburnia Riviera hotela, a da su pod istragom čelni ljudi noćnog kluba. 


   U interesu istrage, zasad nema službenih informacija o slučaju što bi se trebao procesuirati sljedećih dana, a glavni akteri i osumnjičenici, nakon okončanja policijske istrage, privedeni na ispitivanje u tužiteljstvo. 




   Jedna od policijskih pretraga izvedena je jučer na riječkoj Rujevici, a u njoj su sudjelovale i osiguravale jake snage policije. Mjesto događaja blokirali su i osiguravali pripadnici specijalne policije, pod punom spremom, s »dugim« naoružanjem. Iz preventivnih razloga, na mjesto događaja stigla su i kola Hitne pomoći. Službeno nisu poznati detalji, no upućeni u događaj tvrde da se na meti istrage našao Riječanin otprije poznat po nizu kaznenih djela, ali prije svega imovinskim deliktima, krađama. 


   Žiteljima Opatije vjerojatno će najviše zanimanja pobuditi činjenica da se noćni klub »Lord Byron« nanovo spominje u policijskoj istrazi. U sjećanju je da je taj noćni klub pozornost javnosti privukao prije devet godina, kad je na ulaznim vratima eksplodirala podmetnuta naprava. »Bombaš« je otkriven i osuđen, a istraga je pokazala da je podmetnuo eksploziv nakon što mu su u klubu uskratili još jedno piće.