Zdenka Peternel završila u Remetincu zbog sumnje u kriminal

Iz Komore u ćeliju: Pročelnica Vidoševićeva ureda izvukla 32 milijuna kuna iz HGK?

Ana Raić Knežević

Dugogodišnju pročelnicu šefa HGK Nadana Vidoševića Odvjetništvo tereti da je s Davorom Komeričkim i Igorom Premilovcem oštetila Komoru za ogromnu svotu. Izgleda da je Premilovac priznao



ZAGREB Zbog sumnje da je plaćanjem fiktivnih poslova iz Hrvatske gospodarske komore izvukla čak 32 milijuna kuna u remetinečkom istražnom zatvoru završila je Zdenka Peternel, dugogodišnja pročelnica ureda predsjednika HGK Nadana Vidoševića.


Postupak protiv nje, te još dvojice poduzetnika – Davora Komeričkog i Igora Premilovca, pokrenulo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu osumnjičivši ih za zlouporabe položaja i ovlasti.


Naime, Zdenka Peternel je od 2005. godine do 2011. godine sudjelovala u sumnjivim poslovima koji su HGK nanijeli višemilijunsku štetu.




Za to je iskoristila svoju funkciju u sklopu koje je imala ovlasti potpisivanja razne poslovne dokumentacije, među ostalim i faktura što su ispostavljane HGK. 


 Hrvatska gospodarska komora (HGK) potvrdila je večeras da je pokrenut istražni postupak protiv Zdenke Peternel, pročelnice ureda predsjednika HGK Nadana Vidoševića te istaknula da HGK surađuju s nadležnim tijelima.


U kratkom priopćenju potvrđeno je pokretanje istrage, a iz HGK dodaju da surađuju s nadležnim tijelima te da će postupiti sukladno odredbama Zakona o radu.


Protiv Peternel je, po informacijama dobivenim večeras sa suda i državnog odvjetništva, određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je zajedno s dvojicom suosumnjičenika iz Komore izvukla više od 32 milijuna kuna, od čega je gotovo 29 milijuna zadržala za sebe.