Obračun s organiziranim kriminalom

Interventna policija u centru Rijeke: Uhićenja zaštitara koji su iznuđivali riječke ugostitelje

Slavica Kleva

Neslužbeno doznajemo da su uhićene tri muške osobe, jedna s područja Rijeke, jedan Zagrepčanin i jedna osoba s područja Istre, a akcija je vrhunac višemjesečnog praćenja zaštitara (redara), koje se povezuje s kaznenim djelima iznude (reketaranja) riječkih ugostitelja, ali i premlaćivanja koja su postala učestala tijekom vikenda u samom centru grada



RIJEKA Tijekom poslijepodneva u centru grada, Ulici žrtava fašizma i na području Drage Brig zabilježene su neobične aktivnosti interventne policije.


Premda službenih priopćenja od strane policije nema jer je akcija u tijeku, neslužbeno doznajemo da je to vrhunac višemjesečnih policijskih aktivnosti, praćenja određenih osoba, uglavnom zaštitara (redara), koje se povezuje s kaznenim djelima iznude (reketaranja) riječkih ugostitelja, ali i kaznenih djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda odnosno premlaćivanja, događaja koji su postali učestali tijekom vikenda u samom centru grada.


Neslužbeno doznajemo da su uhićene tri muške osobe, jedna s područja Rijeke, jedan Zagrepčanin i jedna osoba s područja Istre.




Današnja akcija plod je koordinirane akcije Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske, interventne policije i MUP-a  te Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.


Akcija i dalje traje, osobe su privedene u policijsku postaju na kriminalističku obradu, obavljaju se i druge operativne radnje, između ostalog i pretresi stanova osumnjičenih, a doznajemo da nisu isključena i druga uhićenja.