Okrivljeni za krađu bicikala silom htio na slobodu

Incident na suđenju u Puli: Okrivljenik ozlijeđen u pokušaju bijega skokom kroz prozor sudnice

Marica Košta

Prozor kroz koji je htio skočiti / Foto Glas Istre

Prozor kroz koji je htio skočiti / Foto Glas Istre

Mladić, koji se već neko vrijeme nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugih kaznenih djela, na bijeg se odlučio nakon što je državni odvjetnik predložio za njega nešto manju kaznu zbog krađe bicikala u Medulinu zbog koje je, uz njega, na optuženičkoj klupi bila i jedna djevojka



PULA  – Okrivljenik M. K. (31) iz Medulina danas je oko 9.30 sati na suđenju na Općinskom sudu u Puli pokušao pobjeći na slobodu skokom s tri metra visine, odnosno, kroz prozor sudnice, no kada su ga dvojica pravosudnih policajaca svezala lisicama, udario je glavom u prozor te je jedno od stakala puklo, palo mu na glavu i posjeklo ga. Naknadno su liječnici utvrdili da je pri pokušaju bijega zadobio lakše ozlijede.


Na izdržavanju kazne


Mladić, koji se već neko vrijeme nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugih kaznenih djela, na bijeg se odlučio nakon što je državni odvjetnik predložio za njega nešto manju kaznu zbog krađe bicikala u Medulinu zbog koje je, uz njega, na optuženičkoj klupi bila i jedna djevojka. Djevojci je naime šestomjesečna zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro na slobodi, dok je za ranije osuđivanog 31-godišnjaka tužitelj umjesto osam, zatražio šest mjeseci bezuvjetnog zatvora. I upravo nakon što je tužitelj to izrekao 31-godišnjak je munjevito ustao sa stolice, skočio na stol tužitelja razbivši pritom njegove naočale i popeo se do otvorenog prozora iza tužiteljevih leđa. Od slobode i bijega Kranjčevićevom ulicom 31-godišnjaka su dijelila samo tri metra. Dvojica pravosudnih policajaca promptno su reagirala i tu ga na prozorskom oknu svladala stavljajući mu lisice na ruke, dok ga je tužitelj držao za noge.


Pokušao skočiti naglavce


Premda vezan, 31-godišnjak je i dalje pokušavao skočiti na slobodu, i to naglavce, te je pritom udario glavom o staklo koje je ostalo cijelo, ali se jedna oštra krhotina odlomila s drugog prozorskog krila i razrezala ga po glavi.




Kada su ga pravosudni policajci uspjeli spustiti s prozora, 31-godišnjaku okrvavljene glave je pozlilo, a šokirana sutkinja bila je ipak dovoljno pribrana da odmah pozove Hitnu pomoć kao i pravosudne policajca s portirnice suda. O incidentu u sudnici sutkinja je obavijestila i policiju koja je kasnije obavila očevid i još utvrđuje okolnosti ovog incidenta, a o svemu je obaviještena i predsjednica Općinskog suda u Puli.