Na tragu razrješenja

Igor Fehir zbog ključnih ispita i klađenja izmislio otmicu?

Ico Mikuličić

"Otmica" Igora Fehira (24) čini se ne  "drži vodu" jer  je u suradnji naše, talijanske policije te Interpola, čini se, utvrđeno da je Riječanin sve to izmislio, ali se još ne zna razlog zbog čega  



VICENZA/RIJEKA  Čini se da će veliki obrat dobiti otmica 24-godišnjeg Igora Fehira koja je izazvala veliku pažnju, pa i uznemirenje u hrvatskoj javnosti i o kojoj su pisali i prenosili je gotovo svi mediji. Naši neslužbeni izvori tvrde da je riječka policija velikom i minucioznom istragom, uz pomoć talijanskih kolega i Interpola uspjela rasvijetliti neugodnu aferu i razotkriti da otmice zapravo nije ni bilo! 


Izvori tvrde da bi se sve i službeno trebalo razjasniti za koji dan i da su sve su veći izgledi da je Fehir, iz nekih svojih razloga izmislio priču, da su stvari izmakle kontroli i da vjerojatno ni on nije slutio u što će se sve pretvoriti. Naši policajci i istražitelji se još nisu oglasili i očito se još radi, ali izvori tvrde da je sve na samom kraju i pred razrješenjem i da građani mogu biti mirni te da se ne radi ni o kakvoj trgovini organima i mafijašima koji otimaju ljude, drogiraju trpaju u vozila i krijumčare preko granice  da bi njihove organe prodali na crnim tržištima…


Istraga je još u tijeku i jedino istražitelji znaju sve elemente Fehirovih priča. Javnost je dosad svedena na prosuđivanje oskudnih dijelova koji su preko Fehirove obitelji ili poznanika dospjeli u javnost. Nakon njegova povratka iz Italije očekivalo da će se  više toga razjasniti sve se okrenulo u suprotnom pravcu, zatvorili su se i dotadašnji izvori priče. To je bilo neobično ali za mnoge i pomalo indikativno.




U istrazi se saznalo da je Fehir dan nakon »otmice« trebao imati dva ključna ispita a provjere su pokazale da se tih dana baš i nije spremao kao da na njih misli izaći. Neki i u tom vide mogući povod za izmišljanje čudne priče o otmici. U kuloarima se priča da je mladić sklon vjerovati da može dobiti na klađenjima i raznim hazaderskim igrama, navodno je pričao kako sanja dobitne brojeve i i kombinacije. Kažu da je bio sklon hazardu a možda i dužan pa i u tom neki vide moguće korjene ove priče. Ima mnogo nagađanja a koje su od njih točne mogla bi pokazati istraga.    


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista, u petak, 20. srpnja 2012.