Zagorska posla

HDZ-ovac davio SDP-ovca i prijetio mu: “Progutat će te noć”

Hina

Photo Davor Puklavec/Pixsell

Photo Davor Puklavec/Pixsell

Povod je navodno izmjena prostornog plana Općine Zlatar Bistrice



ZAGREB Krapinsko-zagorski Županijski odbor SDP-a priopćio je u četvrtak da je nakon jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Zlatar Bistrice pred zgradom općine HDZ-ovac fizički napao zamjenika općinskog načelnika Dražena Mikuleca, člana SDP-a, prijeteći da će ga progutati noć.


»Povod za fizički napad na njega i vulgarno vrijeđanje općinskog načelnika te drugih članova Općinskog vijeća, u kojem SDP s koalicijskim partnerima ima dvotrećinsku većinu, izmjena je prostornog plana Općine Zlatar Bistrice, što očito nije bilo po volji određenim interesnim lobijima«, navodi se u priopćenju.


Krapinsko-zagorski SDP tvrdi kako su općinski vijećnici danima prije čak i u svojim domovima »bili izloženi prijetnjama i pritiscima od istog kruga ljudi, što govori da se nije radilo o slučajnom incidentu, nego o planiranom činu s jasnim motivom da se utječe na njihovo odlučivanje na sjednici Općinskog vijeća«.




SDP dodaje da zamjenik načelnika nije teže ozlijeđen, ali pita što je sljedeće.


»Poruka ‘progutat će te noć’ koju je napadač izvikivao prilikom pokušaja davljenja općinskog dužnosnika zastrašujuća je i upućuje nas da smo na korak do takvih scenarija«, upozoravaju iz SDP-a.


Krapinsko-zagorski SDP-ovci pozvali su premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se očituje o tom »nedemokratskom i necivilizacijskom činu nasilja«, a policiju i Državno odvjetništvo da »poduzmu sve zakonske aktivnosti kako bi se počinitelji priveli pravdi i adekvatno kaznili«.


Suspendirani predsjednik zagorskoga SDP-a Siniša Hajdaš Dončić oštro je osudio taj grubi nasrtaj. Mikulec je, rekao je Hajdaš Dončić, »nakon napada medicinski zbrinut, a nasilnik je završio u policiji i istražnom zatvoru jer mu nije prijetio samo fizičkim napadom, nego i da će ga progutati noć«.


»Je li to taj europski HDZ koji promovira gospodin Plenković ili se vraćamo na neka crna vremena?» upitao je Hajdaš Dončić.