Opreza nikad dovoljno

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel vozilom udario djevojku koja je prelazila pješački prijelaz

Marinko Glavan

Arhiva NL / Snimio Sergej DRECHSLER

Arhiva NL / Snimio Sergej DRECHSLER

Iako nije bila vidljivo ozlijeđena povezao sam je u automobilu do bolnice i obavijestio policiju o događaju. Policija je napravila uviđaj, utvrdila da nisam bio pod utjecajem alkohola i da se radi o mojoj prekršajnoj odgovornosti, izjavio je gradonačelnik



Lakšu prometnu nesreću u četvrtak predvečer u samom centru grada izazvao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Da se nesreća dogodila potvrdila nam je policija, kazavši da se nesreća dogodila oko 20 sati u Ulica Riva, kod skretanja za Splitsku ulicu. Vozač se upravljajući Renault lagunom riječkih oznaka, nije kretao sigurnosnom brzinom pa je u trenutku kada je pješakinja  zakoračila na pješački prijelaz njemu s lijeve na desnu stranu, udario prednjim lijevim dijelom automobila. Vozač je odmah prevezao pješakinju na Hitni trakt KBC-a gdje su joj utvrđene lakše ozljede, priopćila je policija. Vozač  je alkoskopiran i u trenutku nesreće bio je trijezan. 


– Jučer u ranim večernjim satima dogodila se lakša prometna nesreća u kojoj sam, vozeći automobil u koloni, udario djevojku koja je prelazila cestu. Iako nije bila vidljivo ozlijeđena povezao sam je u automobilu do bolnice i obavijestio policiju o događaju. Policija je napravila uviđaj, utvrdila da nisam bio pod utjecajem alkohola i da se radi o mojoj prekršajnoj odgovornosti. Djevojka je dobro, napravljeni su svi pregledi i nema ozbiljnijih ozljeda te je nakon pregleda puštena kući. To mi je u ovom trenutku, s ljudske strane, najvažnije. Žao mi je što se to dogodilo, očito nikad dovoljno opreza u prometu. Naime, stajao sam u koloni, nisam primijetio da ona prelazi cestu i krenuo sam kad se zatekla ispred mene, izjavio je Obersnel.