Ne sviđa im se društvo

Glavaš i njegovi “cimeri” zbog uvjeta u zatvoru traže pomoć državnih vlasti BiH

Glas Slavonije

Priča je počela u petak, kada je iz Zenice stigao novi zatvorenik, Mladen Đidić, osuđen zbog okrutnog ubojstva



Zbog, kako navode, krajnje neprimjerenog i ponižavajućeg odnosa zamjenika ravnatelja KPZ-a Mostar Tahira Đulića prema njima, četiri mostarska zatvorenika, Marko Radić, Pero Matić, Zdravko Sniljanić i Branimir Glavaš, pismeno su se obratila predsjedniku Federacije BiH te ministrima pravde BiH i FBiH koje su zamolili da u što kraćem mogućem roku pošalju nadležne inspekcije u tu ustanovu.


Do pobune četvorice zatvorenika koji su, iz sigurnosnih razloga dosad bili smješteni u posebnom odjelu, došlo je nakon što su Đuliću uputili zahtjev za inspekcijom, a on ga je odbio proslijediti nadležnom ministarstvu. Nakon što su o svojoj situaciji izvijestili medije u BiH, Đulić ih je razmjestio u druge odjele. »Rekao nam je – pa neću valjda tužiti sam sebe. Ne želimo govoriti u medijima, ali rekli smo mu da ćemo se oglasiti ogluši li se na naš zahtjev«, telefonski je poručio Glavaš.

Priča je počela u petak, kada je iz Zenice stigao novi zatvorenik, Mladen Đidić, osuđen zbog okrutnog ubojstva. Isti je dan pretučen i prebačen na drugi odjel, a nakon pobune zatvorenika iz tog odjela, privremeno je smješten u »stacionaru«. U ponedjeljak, kaže četvorka, Đulić ga je pokušao smjestiti u njihov odjel na što su oni izrazili nezadovoljstvo, s obzirom na to da je riječ o osobi koja je, kako se navodi, bila umiješana u sukobe s ostalim zatvorenicima i česta je meta određenih kriminalnih klanova.