Afera SMS

Franjo Varga spreman je progovoriti: Neka me zovu u DORH, reći ću sve o lažnim SMS-ovima

Hina

snimio Davor Javorović / PIXSELL

snimio Davor Javorović / PIXSELL

Večernji podsjeća da je po optužnici, Varga izradio lažne SMS korespondencije koje su trebale pomoći Zdravku Mamiću i Ivici Todoriću u kaznenim postupcima koji se protiv njih vode.



ZAGREB – Franjo Varga, jedan od optuženika u aferi SMS, ispričao je za Večernji list da je odlučio progovoriti o lažnim SMS porukama te zbog toga zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.


“Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti. Razgovarali smo o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem, pristao je i rekao kako će nas nazvati i javiti kada da dođemo na razgovor, bit će to idući tjedan. Reći ću sve nakon tog ispitivanja – ustvrdio nam je jučer Franjo Varga, koji je optužen u aferi SMS, zajedno s Blažom Curićem, kumom HDZ-ova Milijana Brkića”, piše Večernji list.


Nakon šest mjeseci provedenih iza rešetaka, za koje je vrijeme provedena i istraga protiv njega i Curića te podignuta optužnica zbog sprečavanja dokazivanja, bivši MUP-ov informatičar, 37-godišnji Franjo Varga pušten je 18. ožujka iz istražnog zatvora, da se brani sa slobode. Curića se, inače, tereti za pomaganje Vargi u tom kaznenom djelu.




Večernji podsjeća da je po optužnici, Varga izradio lažne SMS korespondencije koje su trebale pomoći Zdravku Mamiću i Ivici Todoriću u kaznenim postupcima koji se protiv njih vode.


“Ako sam mogao pratiti komunikaciju, kakve veze imam s tim porukama, zašto bih pribjegao tome?”, kratko je kazao Varga za Večernji list.


U medijima je Varga, ipak, ovih dana istupio, tvrdeći kako Milijan Brkić i Blaž Curić nemaju nikakve veze sa spornom SMS korespondencijom u slučaju Mamić te da će uskoro otkriti od koga ju je dobio.


Riječ je, podsjeća Večernji, o lažnoj prepisci između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog osječkog suca, kojom je Zdravko Mamić mahao pred medijima večer prije svoje presude, pokušavajući uvjeriti javnost da “Cvitan reketari osječke suce kako bi ga osudili”.


Iako se, dok je bio u istražnom zatvoru, pojavila informacija kako je priznao krivnju, Varga je poslije to porekao, piše Večernji list.