Negativni alkotest

Francuz koji je pokosio motocikliste kod Jadranova bio je – trijezan

Slavica Kleva

Sudac istrage Duško Tišma, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Istodobno je odredio i visinu jamstva, ono iznosi 120 tisuća kuna



RIJEKA  Šezdesetšestogodišnji francuski državljanin Joel Roumangne iz mjesta Cordemais koji je upravljajući kamperom u smjeru Crikvenice nadomak Jadranova u utorak skrivio prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradala dvojica mladih motociklista, u kritičnom trenutku bio je trijezan.


Alkoskopiran je i izvađena mu je krv i mokraća, ali je bio negativan na alkohol.


Zato tek treba utvrditi što se vozaču kampera zapravo dogodilo kad je u jednom trenu doslovce pokosio trojicu motociklista na ravnom i preglednom dijelu Jadranske magistrale.




Francuz se od jučer nalazi u istražnom zatvoru riječkog Županijskog suda. Sudac istrage Duško Tišma, na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Istodobno je odredio i visinu jamstva, ono iznosi 120 tisuća kuna. Uplati li taj iznos, može izaći iz istražnog zatvora i u daljnjem postupku braniti sa slobode.