Načelnik Jelenja odbacuje optužbe

Ervin Radetić: Najgnusnija je laž da sam Černeku četiri puta iz sve snage udario šakom u potiljak

Fiore Vežnaver

Ervin Radetić / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Ervin Radetić / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

"To nije prva laž koju je Fabijan Černeka u posljednje dvije godine javno plasirao o meni, a sve zbog prekida naše poslovne suradnje", piše u pismu koje je jučer uputio našoj redakciji jelenjski općinski načelnik



RIJEKA  Još se iščekuje službeno priopćenje policije o tome hoće li i kakvi koraci biti poduzeti nakon što je Fabijan Černeka (24) iz Dražica, koji kaže da je predsjednik Savjeta mladih Općine Jelenje, iznio teške optužbe protiv  načelnika te općine, tvrdeći da ga je Ervin Radetić fizički napao u petak navečer kod bankomata u središtu Dražica.


Černeka tvrdi da mu je načelnik Radetić u petak oko 22 sata, kada je podizao novac na bankomatu u središtu Dražica, na Trgu mlikarice, prišao iza leđa i počeo spočitavati što to piše po Facebooku te mu prijetiti.  


– Načelnik mi se obratio riječima: »Što pišeš na Faceu protiv mene!? Pokazat ću ti ja…«  Nakon toga me punom šakom, iz sve snage, dvaput udario u potiljak, tvrdi Černeka, naglašavajući da su malo kasnije uslijedila još dva udarca. Kada je krenuo prema kući, nazvao je policiju i ispričao da je bio žrtva fizičkog napada. Stigla je ophodnja i uzela izjave te alkotestirala obojicu.




Načelnik Ervin Radetić kaže pak da su optužbe lažne, da su čista izmišljotina, kategorički tvrdi da nije udario Černeku, niti mu prijetio.


»Najgnusnija je laž da sam Fabijana Černeku, kako je naveo za vaš list, ‘četiri puta iz sve snage udario šakom u potiljak’. To nije prva laž koju je Fabijan Černeka u posljednje dvije godine javno plasirao o meni, a sve zbog prekida naše poslovne suradnje«, piše u pismu koje je jučer uputio našoj redakciji jelenjski općinski načelnik, dodajući kako je »neke od tih laži prenio i Novi list, poput one da sam prošle godine u svojem dvorištu izvjesio ustašku zastavu. To je također bila gnusna laž u čijem je kreiranju sudjelovao i Fabijan Černeka, fotografirajući »ustašku« zastavu u dvorištu moje obiteljske kuće«.


Isto tako, Radetić tvrdi da je lažan  i podatak objavljen u članku da je Fabijan Černeka predsjednik Savjeta mladih Općine Jelenje.


»Naime, Savjetu mladih kojem je Fabijan Černeka bio predsjednik istekao je mandat. Sličnih je laži, izmišljotina, objeda i uvreda u ove dvije godine bilo mnogo. Dosad na njih nisam reagirao, osim jednom – kada sam demantirao tezu o mojem navodnom ustaštvu«, navodi Radetić.


»Naposljetku, želim napomenuti da je spomenuti ‘incident’ samo dio hajke koja se od početka mandata vodi protiv mene i kojoj je jedini cilj javno me ocrniti, poniziti i ‘umoriti’ te isprovocirati moju ostavku na mjesto načelnika općine Jelenje, kako bi se sve vratilo na staro i Općina profunkcionirala po starom, netransparentnom i pojedincima naklonjenom modelu. Očekujem da će u dvije preostale godine moga mandata ti napadi biti još intenzivniji, žešći pa čak i podliji.


Unatoč tome, svojim sumještanima poručujem da ću i dalje sa svojim najbližim suradnicima voditi Općinu kao što sam to činio i do sada, a to znači uz najstrožu kontrolu trošenja javnoga (općinskoga) novca i uz njegovu raspodjelu  prema jasno utvrđenim kriterijima, bez obzira koliko se to nekima sviđalo ili ne«, zaključuje načelnik Općine Jelenje, najavljujući da će Fabijana Černeku tužiti zbog kleveta i narušavanja  ugleda i časti.