Uhićen opasni maloljetnik

Džeparac mu nije bio dovoljan: 17-godišnjak iznuđivao novac od majke

Ana Raić Knežević

Sedamnaestogodišnjak je odgovorio potvrdno kada su ga istražitelji pitali bi li doista mogao nauditi majci ukoliko mu ne bi dala traženi novac pa je zadržan u istražnom zatvoru



ZAGREB  Nevjerojatan slučaj rasvijetlila je nedavno zagrebačka policija, prijavivši 17-godišnjaka zbog iznuđivanja vlastite majke. Mladić nije bio zadovoljan količinom novca što ga je dobivao od roditelja, pa se okomio na majku i inzistirao da mu daje više.


Kako je njegovo traženje preraslo ženine mogućnosti, a počeo joj je upućivati i prijetnje prijavila ga je policiji. Ubrzo je mlađahni iznuditelj uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističkog istraživanje.


Utvrđeno je kako postoji dovoljno dokaza da protiv njega bude podnijeta i formalna kaznena prijava kojom će mu na teret biti stavljena iznuda.




  Koliko je točno novaca pokušao iznuditi od majke nije nam za sada potvrđeno, no doznajemo kako je 17-godišnjak iskoristio činjenicu što su mu roditelji rastavljeni pa je i od oca i od majke učestalo tražio pozamašne novčane iznose.


Neko je vrijeme, doduše, vješto u tome manevrirao, no majka na kraju više nije mogla trpiti njegove prijetnje. Radilo se o vrlo ozbiljnim prijetnjama kojih se majka uplašila.


  Da je bila u pravu prozilazi i iz onoga što je osumnjičeni 17-godišnjak ispričao istražiteljima. Naime, kada su ga pitali bi li doista mogao nauditi svojoj majci ukoliko mu ne bi platila traženi iznos, odgovorio je potvrdno.


Ocijenjeno je zato da je riječ o opasnoj mladoj osobi koja ne bi prezala ni pred čim da dođe do novca. Zato je tužiteljsto odlučilo od Županijskog suda u Zagrebu zatražiti da mu odredi istražni zatvor.


  To inače nije uobičajena praksa za postupanje s maloljetnim osumnjičenicima, no ovaj je izazvao zgražanje kod svih koji su se bavili njegovim slučajem.


Toliko je mržnje iskazao prema majci i ostavio sve u uvjerenju da bi doista mogao biti fizički nasilan prema njoj i to samo zato što mu nije davala novac baš svaki put kad je to od nje tražio.


  Zbog zaštite identiteta i počinitelja i žrtava u ovom mučnom slučaju nije objavljeno više detalja.