Corsa im oduzela prednost

Dvojica skuterista teže ozlijeđena u sudaru kod riječkog ZTC-a

Fiore Vežnaver

I automobil i motocikl na semaforu su imali zeleno svjetlo, ali je prednost prolaza imao motociklist 



RIJEKA Dvojica skuterista žurno su  vozilom Hitne pomoći  prebačena u bolnicu nakon sudara što se  u petak oko 21.30 sati dogodio kod ZTC-a, na križanju Zvonimirove i Ulice Vinka Benca. Strahuje se da su  teže stradali, a neslužbene informacije s mjesta nesreće kazivale su da je jedan od skuterista u bolnici i dalje bez svijesti. 


Po prvim informacijama s mjesta događaja, do nesreće je došlo kada je automobil »corsa«, pulske registracije, što je dolazio Zvonimirovom iz smjera Krnjeva, na križanju oduzeo prednost prolaza skuteru što je dolazio iz suprotnog smjera. Skuter je  žestoko udario u desnu bočnu stranu »corse« što je u tim trenucima skretala ulijevo, u Ulicu Vinka Benca.  



Vozač pulske »corse« je nakon nesreće tvrdio  da mu je bilo zeleno svjetlo na semaforu, ali zeleno svjetlo je bilo i skuteristima, koji  su se vozili u smjeru Krnjeva, pa ih je trebao propustiti.




Njegova suvozačica je pak naglašavala da se sve jako brzo dogodilo. »Vidjela sam svjetla tog motocikla daleko od nas, a  koji trenutak kasnije su već bila pred našim autom«, prisjećala se mlada žena.



– Bila sam u obližnjem parku kada sam čula da se dogodila nesreća. Vidjela sam da ljudi trče prema mjestu sudara   – pričala je na mjestu događaja djevojka koja je među prvima stigla.


– Dvojica motorista ležala su pokraj motora, bojim se da su teže stradali, posebno je jedan odavao takav dojam. No, imali su kacige na glavi. Koliko mi se čini, sudaru nije prethodilo kočenje, barem ja nisam čula te zvukove pred sudar – zaključila je djevojka. 


Na mjesto događaja ubrzo je stigla i očevidna ekipa prometne policije koja bi trebala razjasniti potankosti oko nesreće.