Neslavni rekorder

Dva tjedna nakon prometne Mladen Grdović vozio pod utjecajem alkohola

Suzana Bandić

Arhiva NL / Snimio Ognjen ALUJEVIĆ

Arhiva NL / Snimio Ognjen ALUJEVIĆ

Policija je Grdovića zadržala do otrježnjenja u policijskim prostorijama te mu oduzela vozačku dozvolu



Svega dva tjedna nakon što je mercedesom pomeo pješački otok na Bulevaru i otišao kući, popularni zadarski pjevač i kantautor Mladen Grdović ponovno se ogriješio o Zakon o prometu. U nedjelju su ga policajci u crvenom jaguaru zaustavili u Ulici Marka Marulića dok je vozio pod utjecajem od 2,30 promila alkohola u krvi. 


– Vozač je zaustavljen u redovitoj kontroli prometa, a nakon što mu je izmjereno 2,30 promila alkohola u krvi, protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je Grdovića zadržala do otrježnjenja u policijskim prostorijama te mu oduzela vozačku dozvolu. 


S izmjerenih 2,30 promila zadarska se pjevačka zvijezda još jednom svrstala na neslavnu listu rekordera po napuhanim promilima u policijskoj preventivno-represivnoj akciji Vikend. Još 2013. godine, provodeći akciju Vikend, prometni policajci Grdoviću su izmjerili 2,43 promila alkohola u krvi, a u prosincu 2010. čak 3,08 zbog čega je odmah završio na triježnjenju pa na Prekršajnom sudu. Tijekom 2009. godine Grdović je imao nekoliko incidenata, a kad se u alkoholiziranom stanju verbalno obrušio na suprugu Brankicu bio je osuđen na osam dana zatvora s rokom kušnje od godine dana. Tada mu je izrečena i obavezna mjera liječenja od alkohola zbog čega je po drugi put u svega dvije godine završio na Psihijatrijskom odjelu zadarske Opće bolnice. Iako je obećao kako više neće ni pomirisati alkohol, Grdović se očito ne može suzdržati od omiljene mu kapljice, a ni od vožnje. Vozačka dozvola koju mu je zbog posljednjeg prekršaja policija oduzela, izdana mu je na rok od tri godine. Na koliko dugo će sada ostati bez nje ostaje za vidjeti.