Daruvarac

Dug je popis zlodjela zadarskog manijaka: Posebno tešku ruku imao je prema – djevojkama

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

Svoju brutalnost prema djevojkama iskazivao je i ranije. Svoju tadašnju djevojku 2012. godine napao je bez ikakvog razloga, udarao ju je šakama po glavi i cijelom tijelu, vukao po podu kafića...



ZADAR Duga je “povijest bolesti” brutalnog zadarskog nasilnika Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac. Divljačko premlaćivanje mlade Zadranke nije mu prva ovakva rabota. Mlatio je on već djevojke, mladiće, čak i maloljetnike. Nije se zaustavio samo na tome. Prijetio je, pucao iz vatrenog oružja, remetio mir svojim sugrađanima.


Unatoč svemu tome i brojnim prijavama, dojam je da se često izvlačio nekažnjeno ili da je neadekvatno kažnjavan, pišu 24 sata. Slično je bilo i nakon posljednjeg premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.  


– Ako me prijaviš policiji, završit ću u zatvoru, ali kad izađem, ubit ću tebe i tvoju obitelj, prijetio je Kovačević istoj djevojci, koju je sljedećeg mjeseca brutalno prebio. 




U namjeri da je teško ozlijedi, nastavio ju je udarati šakama po glavi, a kad je djevojka pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u lice uhvativši je potom rukama za kosu i nekoliko puta njezinom glavom udario o umivaonik tolikom silinom da ga je razbio.


Slomio joj je kosti lica, nosnu kost, izbio više zuba, rasjekao usne..



Sudski postupak nije okončan, a isteklo je šest mjeseci, koliko maksimalno može biti u pritvoru za to kazneno djelo, pa ga je zadarski sud krajem prošlog tjedna morao pustiti na slobodu.


No, svoju brutalnost prema djevojkama iskazivao i ranije. Tako je početkom prosinca 2012. u Zadru jedne večeri nešto prije pola noći u jednom kafiću nasrnuo na vlasnicu s kojom je bio u vezi. Napao ju je bez ikakva razloga. Udarao ju je šakama po glavi i cijelom tijelu. Srušio ju je na pod i potom je, držeći je za ruke, vukao po podu kafića. Priveli su ga policajci, ali sud ga je odmah istog dana pustio na slobodu.


U travnju 2012. oko dva ujutro vidno pijan došao je u noćni klub Noir.  Uznemiravao je goste pa ga je vlasnik kluba izveo van. Daruvarac je odmah dohvatio betonski blok i razbio poveća ulazna staklena vrata. Zaposlenicima je prijetio ubojstvom. Ubrzo je uhićen.



Izmjerili su mu oko 1,3 promila alkohola u krvi. Priveli su ga na Prekršajni sud, koji ga je ponovno pustio na slobodu.


Zbog ljubomore Daruvarac je sredinom studenog 2008. na cesti Fiat Puntom presreo dečka bivše djevojke te ga bez riječi počeo udarati šakama po glavi. Daruvarcu je tad pomagao i prijatelj, koji ga je nasilno ugurao u vozilo odvezavši ga do jedne kuće u Hatzovoj ulici, gdje su ga nastavili maltretirati.


Daruvarac i prijatelj “zaradili” su kaznene prijave za protupravno oduzimanje slobode i prijetnju. Mladić je zbog ozljeda završio u zadarskoj Hitnoj, a Daruvarac je otišao na provod u noćni klub.


Sredinom travnja 2008. Daruvarac je jedne večeri u noćnom baru Cayman na Trgu pet bunara u Zadru bez ikakva razloga šakama nasrnuo na dvojicu maloljetnika. Krvavi su završili na Hitnoj. Tri dana kasnije Daruvarac je “zaradio” kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje.



– Znate vi mene, znate vi tko sam ja, nemojte me zajebavati, vi ste nitko i ništa, pi**e jedne – grmio je Daruvarac i na zadarske policajce početkom travnja 2014. godine. Tad su ga oko pola noći uspjeli pronaći nakon bijega automobilom. Odgurnuo je policajce i dao se u bijeg. Ubrzo je uhićen i vezan te priveden u policijske prostorije. I ovaj put je Daruvarac “zaradio” prijave za niz prekršaja, pišu 24 sata.


Na današnjem prosvjedu u Zadru okupljenim sugrađanima obratila se majka njegove posljednje žrtve.


– Počinitelj pije kavu na Kalelargi, dok je ona zatvorena doma. Dijete prisiljavaju da odustane od iskaza. Želim vam zahvaliti jer ste podigli moje dijete svojom podrškom i spasili je od smrti, govorila je kroz suze.


Zadrani su ostavili su osmrtnicu i zapalili lampaše za hrvatsko pravosuđe.