Operirala u Lici

Dolijala lažna ‘gospođa iz katastra’: Prevarila starca, a zatim pokušala opljačkati 62-godišnjaka

Marin Smolčić

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

U Smiljanu je 99-godišnjaku nakon obećanja o knjiženju zemlje ukrala novčanik s 3.000 kuna, a zatim se okomila na 62-godišnjaka u Podoštri kod Gospića 



GOSPIĆ Iza rešetaka se našla 32-godišnjakinja iz Velike Gorice zbog sumnje da je počinila kaznena djela teške krađe i prijevare. Već smo pisali kako se predstavljala kao djelatnica katastra koja može za male svote riješiti sve imovinsko-pravne nedoumice vlasnicima zemlje.


Tako je  8. lipnja oko 12.30 sati u Smiljanu lažno predstavila 99-godišnjaku kao djelatnica katastra te mu rekla da zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili 1.000 kuna da se zemlja pravilno uknjiži.


Potom ga je zatražila i na uvid odrezak od mirovine i nakon što je starac izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga. Ona je zgrabila novčanik u kojem se nalazilo 3.000 kuna, istrčala iz kuće i pobjegla automobilom.




 


Na tome nije stala pa je 15. lipnja oko 16.15 sati osobnim automobilom koprivničke registracijske oznake došla do obiteljske kuće 62-godišnjaka u naselju Podoštra kod Gospića, lažno se predstavila kao djelatnica Grada Gospića i izjavila da mu je „sredila“ pravo na novčanu naknadu od 5.000 kuna, no da njoj za uslugu mora dati 2.000 kuna.


Budući da je čovjeku sve ovo bilo sumnjivo rekao je kako nema toliko novca u kući, ali se uporna prevarantica ponudila da će ići s njim do bankomata. „Biznis“ je tada pukao i prevarantica iz Velike Gorice se udaljila neobavljena posla. Policijska uprava ličko-senjska će nadležnom državnom odvjetništvu  dostaviti posebna izvješća kao nadopuna kaznenih prijava.


 


Intenziviranjem turističke sezone, sve su češče krađe ‘svega i svačega’. Tako je jučer u Lukovom  Šugarju kod Karlobaga nepoznati počinitelj iz nezaključanog apartmana pokrao mnoge vrijednosti: kameru, memorijske kartice, bankovne kartice, osobne dokumente i novac u vlasništvu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina.