Nesvakidašnji slučaj

Djeca prijavila pohotnu majku: Na sudu zbog – preglasnog seksa

Ana Raić Knežević

U jednom trenutku u dnevni je boravak ušla 8-godišnja djevojčica koju je prizor majke u zagrljaju drugog muškarca zgrozio. Iako je dijete povikalo na njih i tražilo da se prestanu, par se njih dao smesti. Djevojčicu je to očito toliko uznemirilo da je sve prepričala ocu koji je odlučio zatražiti njihovu pravnu zaštitu od pohotne majke



Nesvakidašnjim slučajem ovih će se dana morati pozabaviti zagrebački istražitelji koji su od suda dobili nalog da ispitaju dvoje osumnjičenih – za preglasni seks!


Morat će tako doslovno zaviriti u spavaću sobu apartmana na otoku Pagu gdje se sredinom prošle godine 39-godišnjakinja upustila u intimni odnos sa šest godina starijim vlasnikom vile u kojoj je odsjela.


Boravila je tamo sa svojom djecom, tada osmogodišnjom kćerkicom i petogodišnjim sinom od 29. svibnja do 2. lipnja.




Jedne večeri par se počeo maziti u sobi, no pri tome nisu vodili računa da vrata dnevnog boravka u kojem su se nalazila djeca nisu zatvorena.


Tako je u jednom trenutku na njih dvoje naišla 8-godišnja djevojčica koju je prizor majke u zagrljaju drugog muškarca zgrozio. Iako je dijete povikalo na njih i tražilo da se prestanu, par se njih dao smesti. Djevojčicu je to očito toliko uznemirilo da je sve prepričala ocu koji je odlučio zatražiti njihovu pravnu zaštitu od pohotne majke. Podnio je protiv bivše supruge i vlasnika apartmana kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu koje je pak od Županijskog suda u Zagrebu ishodilo nalog za ispitivanje dvoje osumnjičenih.

U prijavi se 39-godišnjakinji i vlasniku apartmana na teret stavljaju dva kaznena djela – spolno uznemiravanje i zadovoljenje pohote pred djecom mlađom od 15 godina. Sumnja se da je majka sa svojim partnerom počinila verbalno i fizički neželjeno ponašanje spolne naravi, te zadovoljavala vlastitu i tuđu pohotu u bilizini maloljetne djece.


Takvo ponašanje predstavlja povredu dostojanstva djece, uzrokuje strah, te ponižavajuće i uvredljivo okruženje, objašnjava se u prijavi. Za spolno uznemiravanje zakon predviđa kaznu do godine dana zatvora, dok se za zadovoljavanje pohote pred djetetom mlađim od 15 godine može izreći i tri godine zatvora.


Prije nego što postupak bude nastavljen oboje osumnjičenika moraju dobiti priliku iznijeti svoje verzije događaja.


Prema onome što smo mogli vidjeti u profilima bivših supružnika na društvenim mrežama, njihov odnos s djecom, unatoč tom prošlogodišnjem incidentu i dalje je skladan. Otac, na čiju je inicijativu prijava i podnijeta, čak je i zaručen s novom partnericom. Djeca su pak, ako je suditi po fotografijama što je putem Facebooka podijelila njihova majka, i ove godine ljetovala na Pagu.


No, sredinom srpnja podnijeta je prijava protiv majke i vlasnika apartmana zbog prošlogodišnjeg preglasnog seksa u koji su se upustili naočigled dvoje maloljetnika.


Je li ovo primjer još jednog obračuna među bivšim supružnima kakvih smo često svjedoci na sudovima, tebalo bi biti poznato uskoro. Istražiteljima zasigurno neće biti lako prikupiti i odvagnuti dokaze o događaju iz prošle godine, no ključna će za konačnu sudsku odluku, s obzirom na prirodu ovog nedjela, biti upravo svjedočenja 8-godišnjakinje i njezinog brata.