Sramotan incident na utakmici

Devetorica juniora pretukla suca: s terena iznesen – na nosilima

Glas Istre

Prema pouzdanim izvorima suca Biljuha udarao je i igrač kojem je trebao biti pokazan crveni karton, te još jedan njegov suigrač. Sva trojica bit će prijavljena disciplinskom sucu NSŽI-ja, koji će odlučiti o pojedinačnim sankcijama, a utakmica će biti registrirana rezultatom koji je postignut do prekida



    – Hitna je izvijestila policiju koja je potom obavila razgovor s delegatom i pomoćnim sucima. Disciplinske mjere zbog ovakvog nesportskog ponašanja poduzet će Nogometni savez istarske županije i nadam se da će sankcije disciplinskog suca biti drastične. Nemam pojma što je izazvalo takav gnjev mladića. Kao klub osuđujemo takvo nesportsko ponašanje, a mislim da će osim sankcije disciplinskog suca Uprava dodatno kazniti igrače. Posljednje informacije koje imam o stanju napadnutog suca su da je bio na prijemnom odjelu kirurgije pulske Opće bolnice kazao je Rikardo Radolović, tajnik Vodnjana, koji je bio i službeni predstavnik kluba na sramotnoj utakmici. 


    Sam sudac Biljuh kazao nam je da nije teže ozlijeđen, ali i da ne želi davati nikakve službene izjave već prepušta da ovaj sramotan događaj riješe NSŽI i policija. Policija je na igralište u Vodnjan pozvana oko 17 sati, ali osim uzimanja izjava od nadležnih soba ništa konkretnije nisu poduzimali. No, raspolažu saznanjima da su suca tukla dva juniora Vodnjana i s njima tek trebaju obaviti razgovore.