Kobni maturalac

Delnički maturant nađen mrtav u španjolskom Lloret de Maru

Marinko Krmpotić

Tijelo nesretnog mladića pronađeno je na tlu uz jednu novogradnju, a pronašli su ga radnici. Španjolska policija istražuje uzrok smrti



DELNICE Šok, nevjerica i velika tuga riječi su kojima je tek djelomično moguće opisati osjećaje Delničana kada su saznali da je na maturalnom putovanju u Španjolskoj smrtno stradao mladi delnički srednjoškolac Tin Grgurić, sin poznatog delničkog ugostitelja.


Mladić je u društvu četrdesetak svojih vršnjaka iz Srednje škole Delnice i u pratnji dvoje profesora bio na maturalnom putovanju kojeg je zadnje odredište bilo po maturalnim izletima čuveno španjolski turistički gradić Lloret de Mar, nedaleko od Barcelone. Neslužbene informacije govore kako je tijelo nesretnog sedamnaestogodišnjeg mladića pronađeno na tlu uz jednu novogradnju, a o pronalasku njegovog tijela španjolsku policiju prvi su navodno obavijestili radnici koji su radili na tom objektu.


Što se točno dogodilo, kako je i zašto nesretni mladić došao do te lokacije koja je navodno tri do četiri kilometra udaljena od mjesta gdje se nalazio ostatak delničkih maturanata vjerojatno će utvrditi istraga. 




U Srednjoj školi Delnice umjesto planirane redovne sjednice Nastavničkog vijeća održana je izvanredna sjednica posvećena samo tom događaju, a po završetku sjednice ravnatelj Srednje škole Delnice prof. Zvonimir Imgrund javnosti se obratio i službenim priopćenjem u kojem piše: »Obitelj učenika obaviještena je o nesretnom događaju te u suradnji i uz punu podršku Škole poduzimaju daljnje korake koji su nužni. Putnička agencija Obsido Travel kao organizator putovanja u kontaktu je sa Školom, službenim organima u Španjolskoj, kao i s obitelji unesrećenog. Detaljnih informacija za sada nema. Čekaju se službena priopćenja i potvrde. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Španjolskoj obaviješteno je o događaju te poduzimaju službene radnje. Svi nastavnici, zaposlenici i učenici Škole svojim su mislima u ovim teškim i tragičnim trenucima usmjereni ka obitelji poginulog. Ostali naši učenici koji se nalaze u Španjolskoj tijekom petka vratit će se u Hrvatsku«, piše u priopćenju ravnatelja.