Što se krije iza eksplozije koja je odjeknula Krasicom?

Čelnica bakarskog SDP-a: HDZ je organizirao bacanje bombe u moje dvorište

Sanja Gašpert

Jedan mještanin, inače HDZ-ovac, prišao mi je i kazao "to ti je prvo upozorenje", tvrdi Tamara Kojić, čelnica SDP-a Grada Bakra i gradska vijećnica, dodavši da je sigurna kako iza svega stoji gradonačelnik Bakra i saborski zastupnik Tomislav Klarić



BAKAR SDP-ovka Tamara Kojić uputila je danas teške optužbe na račun bakarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Tomislava Klarića (HDZ), zbog, kako je kazala, »bombe bačene u dvorište njezine kuće«, što je, dodala je »Klarićevo djelo«.


Naime, oko 00.15 sati njezinog je supruga probudila eksplozija za koju je prvotno pomislio da je riječ o jakim petardama. Nije se odmah zabrinuo, ali je ujutro ispred dvorišnih vrata uočio mali krater u zemlji, a ograda i vrata bili su oštećeni gelerima, pa je obitelj Kojić posumnjala da je riječ o nekoj vrsti eksplozivne naprave.


Njihove sumnje potvrdila je i prva susjeda, koja im je kazala kako joj se »sva kuća tresla«, a da je riječ o nečem ozbiljnijem od petarde, Kojićima su dali naslutiti i mještani bakarskog naselja Krasica, u kojem živi, koji su tijekom jutra prepričavali nemili noćni događaj.





Policija je obavještena o događaju  tek oko 15 sati, rečeno nam je u PU primorsko-goranskoj. Očevid  je započeo nakon dojave. Policija još uvijek utvrđuje što je oštetilo zidove i ogradu, kao i to tko je mogući počinitelj i o kakvoj se eksplozivnoj napravi eventualno radilo. Znamo da se incident dogodio negdje poslije ponoći  u utorak ali sve  ostale pojedinosti znat ćemo nakon očevida, kratko su izvijestili u riječkoj policiji.



– Susjedi koji ne žive uz našu kuću također su nam kazali kako su čuli buku kao od eksplozije. Jedan mještanin, inače HDZ-ovac, prišao mi je i kazao “to ti je prvo upozorenje, a dobila si ga zbog onih svojih pressica”. Sigurna sam da je to djelo Tomislava Klarića, ne njega osobno, ali njegovih ljudi. Klariću sam se zamjerila jer otkrivam stvari koje se njemu ne sviđaju, a na koje me upozoravaju mještani. Klarić okolo priča laži o meni, da prijavljujem svih i svakoga, on me konstatno sotonizira i stvara linč, koji je, eto, rezultirao ovom eksplozijom. Meni su prijetili i govorili da će mi se ovako nešto dogoditi. Očito sam dirnula u »osinje gnijezdo«, a u ovom slučaju riječ je o Specijalnoj policiji Ajkule, za koje sam na prošloj sjednici Gradskog vijeća Bakra pitala zbog čega su im dodijeljeni prostori na Kukuljanovu, kada veći dio članova i nije iz Bakra. Klarić i njegovi su odmah to raširili kao da imam nešto protiv branitelja, a i moj je muž branitelj, kaže Kojić, koja je jučer u ranim poslijepodnevnim satima pozvala policiju da obavi očevid te će, također, zatražiti policijsku zaštitu od, kako je kazala, »Klarića i njegovih ljudi«.


Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić ostao je nemalo i neugodno iznenađen Kojićkinim optužbama, koje, u prvi mah nije želio niti komentirati, ističući kako su one »van svake pameti«.


– A što da vam kažem? Nemam što reći. To što ona radi i na koji način optužuje ljude, to je van svake pameti. Nije istina da se ja njome bavim i da pričam o njoj. Moji kontakti s njom su vezani samo za sjednice Gradskog vijeća kada joj odgovaram na vijećnička pitanja. Ne znam što sam joj skrivio, očito me mrzi, a ja ne znam zašto. Ja imam previše posla i obveza da bih se bavio Tamarom Kojić. O njoj samoj govore njezini postupci i izjave, pa i ova posljednja. Što se tiče samog događaja, ne znam o čemu je riječ, ali onaj tko je to učinio očito nije normalan, i osuđujem svaki takav čin, kazao je Klarić.