Policija apelira na odgovornije postupanje s eksplozivnim sredstvima

Bombe i streljivo odbačeni u smeće i more

Fiore Vežnaver

Ubojita sredstava nađena su na području Rijeke, otoka Krka i na širem opatijskom području, i to u smeću, ostavljeno pored kontejnera i u moru. Odbačene opasne predmete pronašli su djelatnici komunalnog poduzeća, vatrogasci i kontakt policajac



RIJEKA Proteklih dana na području Policijske uprave primorsko-goranske pronađene su tri ručne bombe (M-52, M-75 i M-57) u originalnim pakiranjima, tri napunjena spremnika za poluautomatsku pušku, tromblonski nastavak za automatsku pušku i desetak komada raznog streljiva. 


Ubojita sredstava nađena su na području Rijeke, otoka Krka i na širem opatijskom području, i to u smeću, ostavljeno pored kontejnera i u moru. Odbačene opasne predmete pronašli su djelatnici komunalnog poduzeća, vatrogasci i kontakt policajac. Srećom, bez posljedica za one koji su ih pronašli ili za druge građane, priopćava policija, dodajući da su  sva opasna sredstva preuzeli   stručno osposobljeni   službenici Protueksplozijskog odjela PU primorsko-goranske radi uništenja.


Iz policije nanovo upozoravaju na  moguće opasnosti što proizlaze iz neodgovornog postupanja s eksplozivnim   sredstvima. »Odlaganjem ovakvih opasnih sredstava u  kontejnerima ili pored njih, u šumi, moru ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Ponovo podsjećamo građane da bez sankcija mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Oni  koji ta sredstva, odnosno oružje prijave policiji radi predaje, neće se ni prekršajno ni kazneno prijavljivati«, naglašavaju iz policije.




 Građanima se savjetuje da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja,  već da nazovu policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po eksplozivna sredstva ili oružje doći se  posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka. Sve potrebne informacije građani mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.