Ante Bilić nije uspio iznijeti obranu

Boksač ubojica ostaje u pritvoru

Mario Matana

Europski prvak u boksu Ante Bilić (29) zvani Baraba, uhićen zbog ubojstva Marijana Bilića Kovačevića (43), tijekom ispitivanja na splitskom Županijskom državnom odvjetništvu, samo je kazao kako »nije u stanju ni fizički ni psihički iznijeti svoju obranu«, no najavio je i kako će to učiniti narednih dana. Nakon toga mu je sutkinja odredila istražni zatvor 



SPLIT Europski prvak u boksu Ante Bilić (29) zvani Baraba, uhićen zbog ubojstva Marijana Bilića Kovačevića (43), tijekom ispitivanja na splitskom Županijskom državnom odvjetništvu, samo je kazao kako »nije u stanju ni fizički ni psihički iznijeti svoju obranu«, no najavio je i kako će to učiniti narednih dana.


Nakon toga mu je sutkinja odredila istražni zatvor po dvije točke, kako je tražilo tužilaštvo, zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.


Nad Bilićem je otvorena istraga zbog ubojstva poznanika Kovačevića zvanog Kova pored kafića Popaj u Postrani u noći s ponedjeljka na utorak. Profesionalni prvak u nekoliko borilačkih sportova oko 1,40 sati na Jadranskoj magistrali u Podstrani zaustavio je svoj audi A6 crne boje kad je primijetio Kovačevićev vw golf parkiran pored kafića Popaj.




Čini se je taj dio bila puka slučajnost – Kova je nakratko stao pred Popajem samo kako bi uzeo piće za svoj kafić koji je udaljen stotinjak metara. Bilić ga je presreo i iz pištolja CZ cal 7,65 mm u njega ispalio ukupno 4 metka, prva dva u noge, a zatim ga je pratio još nekoliko metara te jedan ispalio u abdomen, a posljednji hitac u glavu.


Nakon toga se Bilić odvezao u Split, gdje ga je na predjelu Turska kula policija uhitila. Sjedio je u automobilu, a pored njega pištolj, no nije pružao otpor. Za sada se još spekulira o motivima ovog zločina.


Ante Bilić poznat i kao Boom-Boom Bilić zbog svog boksačkog stila, nema dosje niti je poznat u kriminalnom miljeu, dapače. Tek je imao problema sa Željkom Kerumom, koji mu je nvodno ostao dužan tristotinjak tisuća kuna na ime usluga tjelesne zaštite.


Trebao je koncem godine boksati za Interkontinentalnu titulu, nakon koje bi bio jedan od prvih izazivača za svjetsku titulu po WBO. Od izvora bliskih istrazi doznajemo kako je vjerojatno u pitanju bila neka vrsta prijetnji, odnosno reket, spominjao je kako već danima razmišlja o nekom rješenju, a čini se da je do likvidacije došlo-  spontano.